Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir? Portakal reçeli yaparken...

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir? Portakal reçeli yaparken...
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakal_ve_gul_receli_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1576852890_1573.jpg

C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel veya marmelat gibi besinlerde tadabilirsiniz. Peki, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Portakal reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik taze olmasıdır. Reçel yaptıktan sonra şekerlenip, köpürmemesi için bilinmesi gereken belli başlı ayrıntılar vardır. Reçelin kıvamının su gibi olmaması için ise kıvamına pür dikkat olunması gereken noktalara vakıf olmanız, reçelin kalitesini ortaya çıkarmaya yetecektir. Kışın kahvaltıda tüketmenizi önerdiğimiz reçellerin başında portakal reçeli gelmektedir. Bol vitaminli bu reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Portakal reçelinin püf noktaları hakkında içeriğimiz için sayfamıza göz atınız...

o9wyh_1576850942_2559.jpg

PORTAKAL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Köpüklerin reçelin kolay şekerlenmemesi için sürekli toplanıp tencereden alınması gerekir. Köpürmenin sona ermesi için ise reçelin pişmesine yakın içine bir çay kaşığı kadar tereyağı ilave ediniz. 

zuTQi_1576850997_2141.jpg

Soğuduktan sonra da akıcılığı sürüyorsa reçeli biraz daha kaynatmalısınız. Ancak soğuduğunda sertleşirse reçel olmuş demektir. Bunun için bir miktar limon suyu ilave edebilirsiniz. 

8sOLT_1576850885_4301.jpg

PORTAKAL REÇELİ NASIL SAKLANIR?

Portakal reçelini bilinen aksine büyük bir kavanoza koymak yerine küçük kavanozlara takdim ederek saklayınız. Bu yöntemle de şekerlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Gülün antibakteriyel özelliği olduğundan vücudu mikroplardan arındırmaktadır. Reçel olarak yenmesi iltihapların önlenmesine de fayda sağlamaktadır. Gül ferah ve tazelik hissiyatı veren bir besindir. Gül reçeli yaparken gül yoğunluğunun şekerden daha fazla olmasına özen gösteriniz. Gül reçelinin püf noktaları nelerdir? Ev ortamında gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmelidir? Pratik gül yapımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

GÜL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

QbeI7_1568636829_461.jpg

- ilk olarak gül yapraklarını tamamını köklerinden çıkarmaya özen gösteriniz. Temiz suda yıkayarak kirlerinden arındırınız.

Orta boy bir kabın içerisinde gül yapraklarını ve bir miktar ilave ettiğiniz toz şekerini ellerinizle ezmeye çalışın. Üzerini streç yaparak serin bir ortamda 1 gece bekletiniz.

2CdVX_1568636900_3284.jpg

- Serin ortamda bekletilen bu karışımı derin bir tencere içerisine alınız. Koymak istediğiniz diğer miktardaki toz şekerin üzerine limon suyu ekleyiniz.

Kısık ateşte 20 veya 25 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Karışım katı bir hal almaya başlayınca 5 dakika daha kaynatma işlemi yapınız.

rP0Oh_1568636938_3983.jpg

Kavanoza reçeli dökünüz sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Soğuduktan sonra kullanmaya başlayınız.
 

Similar threads

C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel yahut marmelat üzere besinlerde tadabilirsiniz. Pekala, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, cevaplar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
321
C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel veya marmelat gibi besinlerde tadabilirsiniz. Peki, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel yahut marmelat üzere besinlerde tadabilirsiniz. Evet, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, karşılıklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Gül cilde canlılık verdiği için kahvaltıda gül reçelini tercih edebilirsiniz. Gül reçelini satın almanız doğal olmamakla beraber aşırı şekerli bir tatta olabilir. Doğal ev ortamında yapılan reçeller her zaman için sağlıklı birer tercihtir. Gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? Haberimizin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Gül cilde canlılık verdiği için kahvaltıda gül reçelini tercih edebilirsiniz. Gül reçelini satın almanız doğal olmamakla bir arada çok şekerli bir tatta olabilir. Doğal mesken ortamında yapılan reçeller her hengam için sağlıklı birer tercihtir. Gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt