iltasyazilim
FD Üye
Reçelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*200 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı nişasta
*Alabildiği kadar un
*Bir tutam tuz
*Çilekli reçel
**80 gr çikolata
Reçelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikte oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve tereyağını bir kabın içine alıyoruz ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz Daha sonra nişasta, tuz ve birazcık un ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz Unu ihtiyaca göre yavaş yavaş ekliyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu yarım saat kadar dolapta bekletiyoruz
Beklettiğimiz hamurumuzu alıyoruz ve biraz un serpip oklava, merdane yardımıyla açıyoruz Kalın olmamasına dikkat etmelisiniz Açtığımız hamuru kalıpla eğer yoksa bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz Elde ettiğimiz yuvarlakların yarısının üzerine kalıplarımızla şekil veriyoruz ve 180° de önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz
Daha sonra kurabiyelerimizden birinin üzerine çikolata ve reçellerden sürüp sekillendirdiğimiz diğer kurabiyelerle üzerini kapatıyoruz çikolata ve recelin daha iyi soğuması için yarım saat dolapta bekletebilirsiniz
Dipnot; Reçel yerine marmelat kullanabilirsiniz Ben reçel kullandım çünkü marketlerdeki reçeller marmelat kivamında katılar bu yüzden de akma durumu söz konusu değil
Herkese afiyet olsun
*250 gr margarin
*200 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı nişasta
*Alabildiği kadar un
*Bir tutam tuz
*Çilekli reçel
**80 gr çikolata
Reçelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikte oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve tereyağını bir kabın içine alıyoruz ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz Daha sonra nişasta, tuz ve birazcık un ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz Unu ihtiyaca göre yavaş yavaş ekliyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu yarım saat kadar dolapta bekletiyoruz
Beklettiğimiz hamurumuzu alıyoruz ve biraz un serpip oklava, merdane yardımıyla açıyoruz Kalın olmamasına dikkat etmelisiniz Açtığımız hamuru kalıpla eğer yoksa bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz Elde ettiğimiz yuvarlakların yarısının üzerine kalıplarımızla şekil veriyoruz ve 180° de önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz
Daha sonra kurabiyelerimizden birinin üzerine çikolata ve reçellerden sürüp sekillendirdiğimiz diğer kurabiyelerle üzerini kapatıyoruz çikolata ve recelin daha iyi soğuması için yarım saat dolapta bekletebilirsiniz
Dipnot; Reçel yerine marmelat kullanabilirsiniz Ben reçel kullandım çünkü marketlerdeki reçeller marmelat kivamında katılar bu yüzden de akma durumu söz konusu değil
Herkese afiyet olsun