Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reçelli Ekmek Tatlısı

Reçelli Ekmek Tatlısı
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Reçelli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamurun malzemeleri için;

*6 yumurta
*2 tatlı kaşığı kuru maya (Bende yaş maya vardı yarım paket onu kullandım)
*1, 5 su bardağı su süt karışımı
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 fiske tuz
*4 su bardağı un
*100 gram erimiş tereyağı

Şerbeti için;

*3 5 su bardağı şeker ( Orijinal tarif de 5 su bardağı yazıyor ama ben çok şekerli sevmediğim için az kullandım)
*6 bardak su
*1 dilim limon

Üstü için;

*Evde herhangi reçel olur reçelli sevenler için
*3 paket soğuk krema
*3 paket krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt üstüne dökmek için

Reçelli Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm hayırlı sabahlar günaydınlar olsun
Gelelim tarife önce şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynattım Fokurdadıkdan sonra 10 dakika kaynattım Kenara aldım Soğumasi için ve sonra hamuru için önce ilik olan süt su karışımında şekeri mayayı erittim Sonra diğer malzemeleri ekleyip Tel çırpıcı ile çırptım Biraz kek hamuru ve lokma hamuru gibi oluyor sonra 1 saat mayalandırdım Sonra havasını alıp yağlanmış fırın tepsisine döktüm 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirdim Fırından çıkan keki 5 dakika kadar sogumasını bekledim Dilimleyip şerbeti döküp üstünü kapattım Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekledim Sonra kremaları, krem şanti ile çırptım Kenara aldım 1 su bardağı sütü şerbeti çeken tatlnın üstüne döktüm Servisden önce tatlının üstüne reçel sürdüm ve krema ve reçel ile süsledim çok beğenildi tavsiye ederim Hayırlı Ramazanlar dilerim Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun Sevgilerimle resim beklerim

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt