
Reçelli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı tepeleme un
- 2.5 çay bardağı süt (Ilık olacak)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- Çilek reçeli
- İncir reçeli
- İsteğe bağlı istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- Pudra şekeri
Reçelli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel uygun kaba unu alalım ortasına havuz açalım mayayı koyalım orta kısma ılık sütü koyalım elimizle karıştıralım. Sonra sırasıyla şekeri vanilini yumurtayı tereyağını koyup yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 40 dakika dinlendirelim. Mayası gelince beze yapalım (Hamur ölçülerinden 12 beze çıkıyor) elimize az zeytinyağı sürelim.
- Hamuru kase büyüklüğünde açalım. İçine reçel koyalım kapatalım ağzını yuvarlak yapalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısı ve süt karışımını üzerlerine surelim. 20 dakika tepside bekletelim mayalansın.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyelim.
- Üzerine pudra şekeri dökelim bol servis yapalım. Afiyet olsun.