iltasyazilim
FD Üye
Reçelli Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı zeytinyağı
*5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 çay bardağı kırık fındık
*1 yumurta beyazı
*1 çay bardağı çilek reçeli ( reçeli robotta püre haline getiriyoruz, deneli olmayacak)
Reçelli Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Akmaz, bulaşmaz, harika, orjinal reçelli pastane kurabiyemi denemenizi tavsiye edip aşamalara geçiyorum Çayınıza eşlik edecek nefis bir alternatif????????????
1
*Şeker yumurta ve vanilya mikserle krema gibi olana kadar 23 dk çırpılır
*Daha sonra zeytinyağ eklenip 23 saniye daha çırpılır
*Kabartma tozu ve unun birazı eklenip elle karıştırılır
*Kalan un da ilave edilip kulak memesi kıvamında bir hamur yorulur
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınır ve avuç içinde yuvarlanıp, Ön kısmı yumurta akına batırılır ve fındık kırıkları na bulanır
*Daha sonra işaret parmağı ile ortası derin bir çukur yapılır
*Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir önceden ısıtılmış 175°’de alttan ikinci rafta 8 dakika pişirilip çıkarılır
*Tekrar işaret parmağı ile çukur yerlere basılıp çilek ve çeliği püresi konulur ve yine fırının ikinci rafına verilir 10 dakika daha pişirilen kurabiyeler çıkarılıp soğumaya bırakılır
*Ağzı kapalı saklama kabında muhafaza edebilirsiniz
Not: kurabiyelerin üzeri beyaz, altı hafif bembeleşmiş gibi olmalı Kontrol ederek pişiriniz Soğuyunca kıvamı tam olucaktır Bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı zeytinyağı
*5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 çay bardağı kırık fındık
*1 yumurta beyazı
*1 çay bardağı çilek reçeli ( reçeli robotta püre haline getiriyoruz, deneli olmayacak)
Reçelli Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Akmaz, bulaşmaz, harika, orjinal reçelli pastane kurabiyemi denemenizi tavsiye edip aşamalara geçiyorum Çayınıza eşlik edecek nefis bir alternatif????????????
1
*Şeker yumurta ve vanilya mikserle krema gibi olana kadar 23 dk çırpılır
*Daha sonra zeytinyağ eklenip 23 saniye daha çırpılır
*Kabartma tozu ve unun birazı eklenip elle karıştırılır
*Kalan un da ilave edilip kulak memesi kıvamında bir hamur yorulur
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınır ve avuç içinde yuvarlanıp, Ön kısmı yumurta akına batırılır ve fındık kırıkları na bulanır
*Daha sonra işaret parmağı ile ortası derin bir çukur yapılır
*Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir önceden ısıtılmış 175°’de alttan ikinci rafta 8 dakika pişirilip çıkarılır
*Tekrar işaret parmağı ile çukur yerlere basılıp çilek ve çeliği püresi konulur ve yine fırının ikinci rafına verilir 10 dakika daha pişirilen kurabiyeler çıkarılıp soğumaya bırakılır
*Ağzı kapalı saklama kabında muhafaza edebilirsiniz
Not: kurabiyelerin üzeri beyaz, altı hafif bembeleşmiş gibi olmalı Kontrol ederek pişiriniz Soğuyunca kıvamı tam olucaktır Bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor