iltasyazilim
FD Üye
Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı*irmik
*2 litre süt
*1 pakett vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
*6 yemek kaşığı hindistan cevizi
*34 yemek kaşığı çilek reçeli veya 1 su bardağı çilek
*Çay kasığının ucu kadar safran baharatı
*Tarçın
Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Şekeri irmiği *ve sütü bir tencereye boşaltın Kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatıp tereyağını, vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyin karıştırın Daha sonra karışımı üçe ayırın Ayırdığınız parçalardan biri aynen kalacak, ikincisine safranı ekleyip karıştırın Diğer parça ise çilekli olacak Eğer reçel kullanacaksanız şeker miktarını biraz azaltın derim ama çilek kullanacaksanız buna gerek yok Çileğim olmadığı için çilek reçelini kullandım Eğer çilek kullanacaksanız da rondodan geçirin Suyla ıslatılmış tepsinize ilk kata safran koyduğunuz katı dökün ve kaşıkla yayın daha sonra sade ve çilekli katları dökün 23 saat dolapta bekletin Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz Yapımı oldukça basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı Afiyet olsun
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı*irmik
*2 litre süt
*1 pakett vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
*6 yemek kaşığı hindistan cevizi
*34 yemek kaşığı çilek reçeli veya 1 su bardağı çilek
*Çay kasığının ucu kadar safran baharatı
*Tarçın
Reçelli Safranlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Şekeri irmiği *ve sütü bir tencereye boşaltın Kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca 2 dk kadar karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatıp tereyağını, vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyin karıştırın Daha sonra karışımı üçe ayırın Ayırdığınız parçalardan biri aynen kalacak, ikincisine safranı ekleyip karıştırın Diğer parça ise çilekli olacak Eğer reçel kullanacaksanız şeker miktarını biraz azaltın derim ama çilek kullanacaksanız buna gerek yok Çileğim olmadığı için çilek reçelini kullandım Eğer çilek kullanacaksanız da rondodan geçirin Suyla ıslatılmış tepsinize ilk kata safran koyduğunuz katı dökün ve kaşıkla yayın daha sonra sade ve çilekli katları dökün 23 saat dolapta bekletin Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz Yapımı oldukça basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı Afiyet olsun