Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reddedilmeyen 4 Dua

Reddedilmeyen 4 Dua
0
128

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Asla Reddedilmez 4 dua,reddedilmeyen dua,Reddedilmeyecek dualar nelerdir?

Peygamberimiz sav buyuruyorki şu dort kişinin duası mutlaka kabul olur

1Donunceye kadar hacının yaptığı dua
2Gazaya cıkan askerin duası
3İyileşinceye kadar hastanın yaptığı dua
4Bir muslumanın bir musluman icin ismiyle arkasından onun icin yaptığı dua

Bu dualar icinde en cok kabul edilen muslumanların birbiri icin yaptığı duadır
Bunun sebebi başkası icin yaptığımız duanın gunah işlememiş bir dille yapılmış olmasıdır

Peygamber efendimiz, (Allahu tealaya gunah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu Boyle bir dilin nasıl bulanacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Cunku ne sen onun, ne de o senin dilinle gunah işlemiştir) buyurdu

Bu nedenle birbirimiz icin dua edelim!Her hafta duzenleyeceğimiz dua zincirine ve hatimlere sizde katılın!

Duayla ilgili ayet ve hadisler

1Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri cevirmekten haya ederim

2Ben, kulumun zannı uzereyim Artık dilediği gibi duşunsun!Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul goreceğini duşunurseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!

3Bir şeyi istemek, ona nail olmak demektir; Zira Allahu Teala kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmezDUAnın ısrarla devamına musaade olunması, o duaya icabet edileceğinin de gostergesidir Zira, Allah, kabul etmeyeceği DUAya ısrarla devam şansı tanımaz
Kişi, bir konudaki DUAsında ısrarlı değilse, o DUA'nın yerine gelme şansı da son derece duşukturDUA'da en onemli yardımcı faktorlerden biri de istenilen şey hususunda ısrarlı olmaktır Herhangi bir konuda bir iki defa dua edip arkasını bırakmak son derece yanlıştır

4ALLAH İSTEMEDİKCE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ ! Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu? Yani, sizde ortaya cıkan bu istek, gercekte Allah istemiş olduğu icin sizde ortaya cıkmaktadır! Eğer, Allah istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz

5Ulu Allah (CC) soyle buyurur: Basina bir bela geldigi zaman bana siginan kulun, daha o hic bir istekte bulunmadan, diledigi yerine getirir ve daha yalvarmadan duasini kabul ederim buna karsilik basina bir bela geldigi zaman bana degilde varliklardan birine siginan kulun yuzune butun gokyuzu kapilarini kitlerimdemistir

6Dahhak der ki: her kirk gecede bir basina ya bir bela ya bir keder veya bir musibet gelmeyen kimsenin hesabina, Allah (CC) katinda hic bir hayir yazilmaz

7Hazreti RasUl aleyhi'sselam buyuruyor:Herhangi bir kul, koltuğunun altı gorulecek şekilde ellerini kaldırır ve Allah'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir Acele nasıl olur ya ResUlallah? Dua ettim ettim, kabul olmadı, der(de vazgecer) işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekirHazreti RasUl aleyhi'sselam, şeksiz şuphesiz, kabUl olacağından emin olunarakDUA edilmesini tavsiye etmiştir

8Ayrıca, DUA konusunda, ŞEYTAN vasfıyla bilinen CİNLER'in insana cok yanlış fikirler telkini de sozkonusudur; ki, bu da insanı bu cok etkili silahı kullanmaktan mahrum bırakırTam icinizden DUA etmek gelmişken, ŞEYTAN ismiyle, şeytaniyet vasıfları dolayısıyla lakablanmış olan CİNLER, hemen bir vesvese verirler
Aman canım niye dua edeyim, nasıl olsa kaderde varsa olur!

DUA etsem de etmesem de iş olacağına varır, ne diye DUA edeyim

Ve, boylece siz, DUA etmekten vazgecip; en guclu SİLAH olan DUAdan mahrum kalırsınız DUA'dan mahrum kalmak, DUA etmemek suretiyle de nelerden mahrum kaldığınızı asla hayal bile edemezsinizİşte bu yuzdendir ki, Hazreti RasUlullah aleyhi'sselam bakın bize ne tavsiye ediyor:

Nalınınızın tasmasına, koyununuzun otuna kadar her şeyi Allah'tan isteyiniz
Allah'ın fazlı kereminden isteyiniz, cunki istenilmesinden hoşlanır'
Şuphesiz ki Allah, ısrarla DUA eden kullarını cok sever'
Hassas olduğunuz saatlerde DUA etmeyi ganimet biliniz Cunku bu hal rahmet saatinin halidir