Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Referandum Yasakları

Referandum Yasakları
0
59

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Halk Oylaması Yasakları neler
Seçim Yasakları Neler
Tercih Yasakları Referandum

12 Eylül'de yapılacak tarihi halk oylaması öncesinde yayın yasağı başladı Yasakta neler var?

YAYIN YASAĞI

YSK'nın halk oylaması dönemine ilişkin yayın ilkeleri ve yasaklarına kadar, halkoylamasında oy verme gününden önceki yirmidört saat içinde her türlü haber, görüşme gibi programlar ya da reklamlar yoluyla kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla Anayasa`da yapılan değişikliklerin lehinde ya da aleyhinde ya da vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlarda bulunulmayacak

12 Eylül günü saat 1800'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları göre referandum ve sonuçları ile ilgili haber, varsayım ve açıklama yapılması yasaklanmış olacak Saat 2100'den sonra bütün yayınlar özgür olacak, fakat YüksekSeçimKurulu'nca lüzum görülmesi halinde saat 2100'den önce de yayınların hür bırakılmasına karar verilebilecek

TERCIH GÜNÜ YASAKLARI

12 Eylül Pazar günü sabah saat 0600'dan gece saat 2400'e dek her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü alkol verilmesi, içilmesi yasaklanmış olacak Oy verme günü tüm umumi gösteri yerleri oy verme süresi içinde kapalı olacak Ağırlama yeri niteliğinde haiz lokantalarda yalnız yemek verilecek Oy verme günü emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan diğer hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde tabanca taşıyamayacak *

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,013Kullanıcılar
xanzal00Son üye
Üst Alt