iltasyazilim
FD Üye
Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*250 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 avuç çam fıstığı
Şerbeti için;
*2, 5 bardak toz şeker*(daha az*şekerli olsun isterseniz 2 bardak toz *şeker kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı su
Not : 2 su bardağı şeker kullanacaksanız 2,5 *su bardağı su+süt karışımı ya da her hangi birinden 2,5 su bardağı sıvı kullanınız…
Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün “Regaip Kandili hepinizin kandili*mübarek olsun *AMİN…ve aynı zaman da bugün sevgili eşimin sevgili halasını kaybedeli de tam 1 sene oldu Allah *rahmet eylesin AMİN *…bu vesileler ile bir un helvası *kavurayım istedim… *Allah kabul eder inşallah…Neden helva kavurayım dedim de kandil simiti yapmadımbu helva eşimin halasının tarifi …rahmetli ile yemek konusunda çok güzel sohbetlerimiz olurdu o da yemek *pasta, börek yapmasını çok severdine zaman yüz yüze ya da telefon da sohbet etsek bana Canan yeni tariflerin var mı? diye sorar oradan sohbet uzar giderdi… bu site de paylaşım yaptığım günden beri onun yokluğunun *bizim için ne kadar büyük kayıp olduğunu *daha çok anlıyorum… bu paylaşımları görse kalpten sevinir beni kalpten tebrik *ederdipaylaşayım diye bana güzel güzel tarifler verirdi…desteklerdi…makamı cennet olsun AMİN…
İlk önce şerbeti hazırlayın2 ya da 2,5 su bardağı şekeri bir kaseye alınızüzerine oda sıcaklığında ki *1 su bardağı süt 2 su bardağı su ekleyerek ve telle karıştırarak şekeri sıvıların için de iyice ama iyice eritiniz…helva pişene kadar ara sıra karıştırarak şekerin eridiğinden emin olunuz…
Tereyağı ve sıvı yağı teflon bir tavada güzelce eritin içine 2 su bardağı un ekleyin karıştırın şimdi içine fıstıkları da ekleyinhelvayı *köpürene kadar harlı ateşte köpürdükten sonra en büyük ocağın en kısık konumuna alarak helvanızı kavurmaya başlayın
Ocağın altı kısık olduğu için tencerenin başında beklemenize gerek yok…siz diğer işlerinizi yapın arada sırada gelip 23 kere tenceredeki unu karıştırmanız yeterli
Unun içinde ki fıstıklar renk değiştirince un da kehribar rengini alınca işlem tamamKavrulmasını fıstıkların renginden anlayabilirsiniz…fıstıklar kavrulduğun da helvadan *güzel kavrulmuş un kokusu çıktığın da helva *hazırdır…
Şimdi erimiş şekerli şerbetinizi teflonda ki kavrulmuş ununuza ekleyin… sıcak helvaya şerbet dökülünce dikkat edin birden fokur fokur edecektir pıt pıt atmaya başlayacaktır …helvayı *hızlıca karıştırmaya başlayın * karıştırmayı sakın bırakmayın ( biraz suyunu çekince *daha yavaş karıştırabilirsiniz) tüm suyunu çekene kadar helvayı devamlı karıştırmanız gerekhelva tüm şerbeti güzelce çektikaşık ile ortasından diklemesine düz *bir hat çektiğinizde helva kolayca 2 ye ayrılıyor ve hat kapanmıyorsa helva olduartık *karıştırmayın yeterli… kıvamlar için resimlere bakabilirsiniz…ocağın altını söndürün ve helvayı tezgaha alın…kaşık ile çizgiler çizerek *biraz havalandırınHelvanın tavada ki *son resimden bu aşamayı da *görebilirsiniz…
Şimdi helva bir 5 dakika kadar ilk sıcağını çıkartsınşimdi *helvanızı bir kaşık yardımı ile küçük kaselere *doldurup servis tabaklarına ters çevirebilirsiniz ya da 2 kaşık ile klasik helva şekli verebilirsiniz……
( ben şekil vermek için dondurma kaşığı kullandım)
Halanın orijinal tarifin de şerbet sırf süt ile yapılıyordu ben su katılıp yapılan şerbeti *daha çok seviyorum hatta bazen sırf su ile yapıyorum Bir de orijinal tarif de *sıvı yağ yoktu *ben sıvı yağ da ekliyorum…unutmadan )) bir de rahmetli fıstık yerine bazen ceviz ekler helvayı iri iri ceviz kırıkları ile kavururdu ceviz de helvaya inanılmaz *bir *lezzet verirdi…tarifi paylaştım *bari tam *paylaşayım *diye bunları da yazmak *isterim…arzu ederseniz şerbeti süt ile yapabilir *helvayı fıstık yerine ceviz ile de kavurabilirsiniz…şerbeti süt ile hazırlanan helvaların rengi daha beyaz olur ))) süt kavrulmuş unun rengini açar …
Servis aşamasın da üstüne tarçın,hindistan cevizi *de ekleyebilirsinizben komşularım ile helvaya bunları eklemeden sade şekilde *paylaştımtercih sizin…
Tekrar kandiliniz mübarek olsun
Afiyetler olsun…
GÜZEL BİR UN HELVASI YAPMAK İÇİN BİLGİLER
Helvayı teflon da kavurunuz çelikler çok ısındığı için bazen helvayı aniden kavurabiliyor…
Helvayı kısık ateşte uzun süre de kavurmalısınız…Ben 1,5 saat de kavurdum
Helva kısık ateş de olduğu için başında beklemenize gerek yok sadece arada sırada karıştırın yeter…Siz de bu arada tüm işinizi yapabilirsinizhelva kavrulurken sizi yormaz…
Fıstıkların rengi size helvanın kavvrulduğunu anlatacaktırçok da kavurursanız helvanız da yanık kokusu olur…
Bu yağ size çok gelebilir ama bu *helva bu kadar yağ kaldırıyor…
Şerbeti helvaya verince karıştırmaz iseniz un içinde top top kalabilirhelva şerbeti iyice çekene kadar karıştırmalısınız…
Tereyağa sıvı yağ eklememizin nedeni un helvaları bekleyince çok katılaşır sıvı yağ helvanın *soğuyunca çok çok *katılaşmasını engelliyor…
Hoşçakalın
*2 su bardağı un
*250 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 avuç çam fıstığı
Şerbeti için;
*2, 5 bardak toz şeker*(daha az*şekerli olsun isterseniz 2 bardak toz *şeker kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı su
Not : 2 su bardağı şeker kullanacaksanız 2,5 *su bardağı su+süt karışımı ya da her hangi birinden 2,5 su bardağı sıvı kullanınız…
Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün “Regaip Kandili hepinizin kandili*mübarek olsun *AMİN…ve aynı zaman da bugün sevgili eşimin sevgili halasını kaybedeli de tam 1 sene oldu Allah *rahmet eylesin AMİN *…bu vesileler ile bir un helvası *kavurayım istedim… *Allah kabul eder inşallah…Neden helva kavurayım dedim de kandil simiti yapmadımbu helva eşimin halasının tarifi …rahmetli ile yemek konusunda çok güzel sohbetlerimiz olurdu o da yemek *pasta, börek yapmasını çok severdine zaman yüz yüze ya da telefon da sohbet etsek bana Canan yeni tariflerin var mı? diye sorar oradan sohbet uzar giderdi… bu site de paylaşım yaptığım günden beri onun yokluğunun *bizim için ne kadar büyük kayıp olduğunu *daha çok anlıyorum… bu paylaşımları görse kalpten sevinir beni kalpten tebrik *ederdipaylaşayım diye bana güzel güzel tarifler verirdi…desteklerdi…makamı cennet olsun AMİN…
İlk önce şerbeti hazırlayın2 ya da 2,5 su bardağı şekeri bir kaseye alınızüzerine oda sıcaklığında ki *1 su bardağı süt 2 su bardağı su ekleyerek ve telle karıştırarak şekeri sıvıların için de iyice ama iyice eritiniz…helva pişene kadar ara sıra karıştırarak şekerin eridiğinden emin olunuz…
Tereyağı ve sıvı yağı teflon bir tavada güzelce eritin içine 2 su bardağı un ekleyin karıştırın şimdi içine fıstıkları da ekleyinhelvayı *köpürene kadar harlı ateşte köpürdükten sonra en büyük ocağın en kısık konumuna alarak helvanızı kavurmaya başlayın
Ocağın altı kısık olduğu için tencerenin başında beklemenize gerek yok…siz diğer işlerinizi yapın arada sırada gelip 23 kere tenceredeki unu karıştırmanız yeterli
Unun içinde ki fıstıklar renk değiştirince un da kehribar rengini alınca işlem tamamKavrulmasını fıstıkların renginden anlayabilirsiniz…fıstıklar kavrulduğun da helvadan *güzel kavrulmuş un kokusu çıktığın da helva *hazırdır…
Şimdi erimiş şekerli şerbetinizi teflonda ki kavrulmuş ununuza ekleyin… sıcak helvaya şerbet dökülünce dikkat edin birden fokur fokur edecektir pıt pıt atmaya başlayacaktır …helvayı *hızlıca karıştırmaya başlayın * karıştırmayı sakın bırakmayın ( biraz suyunu çekince *daha yavaş karıştırabilirsiniz) tüm suyunu çekene kadar helvayı devamlı karıştırmanız gerekhelva tüm şerbeti güzelce çektikaşık ile ortasından diklemesine düz *bir hat çektiğinizde helva kolayca 2 ye ayrılıyor ve hat kapanmıyorsa helva olduartık *karıştırmayın yeterli… kıvamlar için resimlere bakabilirsiniz…ocağın altını söndürün ve helvayı tezgaha alın…kaşık ile çizgiler çizerek *biraz havalandırınHelvanın tavada ki *son resimden bu aşamayı da *görebilirsiniz…
Şimdi helva bir 5 dakika kadar ilk sıcağını çıkartsınşimdi *helvanızı bir kaşık yardımı ile küçük kaselere *doldurup servis tabaklarına ters çevirebilirsiniz ya da 2 kaşık ile klasik helva şekli verebilirsiniz……
( ben şekil vermek için dondurma kaşığı kullandım)
Halanın orijinal tarifin de şerbet sırf süt ile yapılıyordu ben su katılıp yapılan şerbeti *daha çok seviyorum hatta bazen sırf su ile yapıyorum Bir de orijinal tarif de *sıvı yağ yoktu *ben sıvı yağ da ekliyorum…unutmadan )) bir de rahmetli fıstık yerine bazen ceviz ekler helvayı iri iri ceviz kırıkları ile kavururdu ceviz de helvaya inanılmaz *bir *lezzet verirdi…tarifi paylaştım *bari tam *paylaşayım *diye bunları da yazmak *isterim…arzu ederseniz şerbeti süt ile yapabilir *helvayı fıstık yerine ceviz ile de kavurabilirsiniz…şerbeti süt ile hazırlanan helvaların rengi daha beyaz olur ))) süt kavrulmuş unun rengini açar …
Servis aşamasın da üstüne tarçın,hindistan cevizi *de ekleyebilirsinizben komşularım ile helvaya bunları eklemeden sade şekilde *paylaştımtercih sizin…
Tekrar kandiliniz mübarek olsun
Afiyetler olsun…
GÜZEL BİR UN HELVASI YAPMAK İÇİN BİLGİLER
Helvayı teflon da kavurunuz çelikler çok ısındığı için bazen helvayı aniden kavurabiliyor…
Helvayı kısık ateşte uzun süre de kavurmalısınız…Ben 1,5 saat de kavurdum
Helva kısık ateş de olduğu için başında beklemenize gerek yok sadece arada sırada karıştırın yeter…Siz de bu arada tüm işinizi yapabilirsinizhelva kavrulurken sizi yormaz…
Fıstıkların rengi size helvanın kavvrulduğunu anlatacaktırçok da kavurursanız helvanız da yanık kokusu olur…
Bu yağ size çok gelebilir ama bu *helva bu kadar yağ kaldırıyor…
Şerbeti helvaya verince karıştırmaz iseniz un içinde top top kalabilirhelva şerbeti iyice çekene kadar karıştırmalısınız…
Tereyağa sıvı yağ eklememizin nedeni un helvaları bekleyince çok katılaşır sıvı yağ helvanın *soğuyunca çok çok *katılaşmasını engelliyor…
Hoşçakalın