Reha Muhtar'dan Nilüfer'e reha muhtardan nilüfere yazı neler yazdı köşe yazısı nilüferin hastalığı ile ilgili bilgiler burada melekler Sevgili Nilüfer'in hastalığını öğrendiğimizde hem üzüldüm ayrıca de bu kanser illetinin bir ünlüyü daha avuçları içine almış olmasına şaşırdımGerçi cevap verememek ta yanlış meleklerÇünkü kanserin en sevdiği şey düzensiz yaşamış halkDüzensiz uyku,sabahı akşamı karışan hayatlarUmarız sevgili Nilüfer ve bu illetin avucunda kıvranan tüm ırk şifa bulurlar Bu habere en çok üzülen isimlerden biri de kuşkusuz Nilüfer'in uzun vakit hayat arkadaşlığı yaptığı Reha Muhtar olduBakın Reha Muhtar bu günkü köşe yazısında neler yazmış Nilüfer için 1548648786 1548648786 rehamuhtardannilufere5c4e81572d9bcrehamuhtardannilufere5c4e81572d9bc rehamuhtardannilufere5c4e81572d9bc Yaşam böyle bir şey işte Sigara yazısını yazıyordum Vatan yazı işlerinden Belirlenmiş Bey aradı beni Her akşam 1920 sularında arar beni: “Reha Bey, birinci sayfanın spotlarını attım mailinize dedi Her akşam ben yazıyı yazarken, gazetenin birinci sayfasının spotlarını atarlar bana Hani ertesi günün gazetedeki haberleri hakkında bir yorum yazmak isterim belki diye Telefonda teşekkür ettim İçimden “Acilen bakmayayım Sigara yazısını yazayım Daha Sonra bakarım diye geçirdim * Sigara zammını “Bağımlılık azalsın, yeni tiryakiler yaratılmasın diye içten bulduğum yazıyı bitirdim Gazeteye telefon ettim, “Birinci yazıyı alabilirsiniz diye Daha Sonra, “Bakalım yarın neler varmış birinci sayfada onlara görmek için gazeteden gönderilenleri okumaya koyuldum Üçüncü haber “Kanser teşhisi kondu diyordu id “Kime kondu acaba diye fazla çabuk gider göz böyle haberleri okurken Haberin beklemeye tahammülü yoktur hani okuyan için “56 yaşında kronik astım olan meşhur sanatçı Nilüfer Meme kanseri teşhisi kondu Ameliyat olacak İçimin boşaldığını hissettim pat diye 37 sene önce, daha 15 yaşındayken, benzer haberi annemle ilgili almıştım Babam söylemişti “Oğlum annende meme kanseri çıktı Sana söylemedik Bu sabahleyin ameliyat oldu Durumu iyi Hastanede seni bekliyor Sigaraya yeni başlamıştım Daha babamın önünde içme aşamasına gelmemiştim O gün paketi çıkardım ve babamın önünde 15 yaşında sigarayı tüttürmeye başladım Adamcağız hastanede yatan karısına mı üzülsün, aleyhinde 15 yaşında sigara tüttüren oğluna mı hüzünlensin, anlayamadı, “İçme o sigarayı önümde diye bir şeyler geveledi * Haberde “erken teşhis olduğu söylenmişti Biliyordum kanserde hele meme kanserinde erken teşhisin önemini Annem meme kanserinden ameliyat olmuş, tedavisi yapılmış, şükür Allah’a 37 senedir sağlıkla yaşıyordu Nilüfer’i aradım Sesi mükemmel geliyordu Doktorlarla konsültasyon yapılmış, ameliyata karar verilmişti “Erken teşhis olduğunu söylemişlerdi doktorlar Ona annemin de aynı şeyi geçirdiğini ve erken teşhisle kurtardığını söyledim Biliyordu zaten, daima konuşmuşlardı bunu arasında Önümüzdeki hafta ameliyata girecekti Cuma günkü konseri vardı, “İptal etmek istemedim dedi * Kızımı sordum, neler yapılabileceğini konuştuk Kaderin acayip bir tecellisiydi bu Daha Pazar günü Sabahtan gazetesinden Ayşe Ferhangil’e görüşme verirken şöyle söylemiştim: “Hayatımdaki sevgililerim bundan böyle çocuklarım Ve iki bayan çocuklarımın anneleri olan hayatımda fazla önemliler Ayşe Ferhangil sormuştu “Hayatınızdaki en kayda değer kadınlar onlar mıydı? Onun için mi onlardan çocuk yaptınız? “En önemli miydiler onu bilmem Ama çocuklardan sonra en manâlı oldular Bir erkeğin çocuklarının anneleri erkeğin hayatında daima fazla manâlı olacak O çocuklar oldukça, o anneler olacak Bu belirlenmiş demiştim * Nilüfer’le konuştum Ona hayatın benzer mükemmelikte hepimiz için devam edeceğini, annemden gelen bilgiler çerçevesinde anlattım Morali fazla iyiydi Başarılı bir ameliyat geçirip, aynı afiyet ve mutlulukla yaşayacak fazla uzun yıllar o Kızımın annesine ihtiyacı var Tüm Türkiye’nin ona ihtiyacı olduğu gibi Şüphesiz başaracak Onun adı Nilüfer