Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir kısaca

0
136

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Rehabilitasyon, fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları olan insanların iyileştirilmesi tedavisine denir

rehabilitasyonun amacları:
· Bireysel eğitim programının işlerliğini sağlıklı kılmak acısından program uygulama ve değerlendirme aşamasında ailenin surece aktif katılımı sağlanması

· Zihinsel engelli cocukların aile ve kardeşlerine aile destek calışmaları cercevesinde aile rehberliği ve psikolojik danışmanlık hizmetleri vermek

· Psikolojik yardımla ailenin engelli cocuğun kabulune yardımcı olunması

· Merkezde uygulanan programların ev ortamında da bireysel programları destekler nitelikte uygulana bilmesi icin aileye engelli bireyle evde calışmasına donuk ev programları hazırlanması

· Cocuktaki alıcı ve ifade edici dili geliştirmek bireyi soyleneni anlama ve kendini ifade edebilir hale getirmek

· Ozurlu bireyin devam ettiği diğer ozel okul ve kurumlara gerektiğinde uygun ozel eğitim desteğinin sağlanması adına, kuruluşta yapılan bireysel ve grup calışmalarında ozurlu birey hakkında elde edilen bilgilerin paylaşılmasını sağlayıp etkili bir iletişim kurmak

Similar threads

rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir kısaca Rehabilitasyon, maddi ve ruhsal sıhhat sorunları olan insanların iyileştirilmesi tedavisine denir rehabilitasyonun amaçları: · Bireysel eğitim programının işlerliğini sağlıklı kılmak açısından program kullanım ve değerleme aşamasında ailenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
321
Özel Eğitim Kurumlarının ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Hedefleri Kişisel ve seanslı grup eğitimi veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kurumlarının faaliyetleri elbetteki bir hedefe gelmek ve o hedefe karşın hizmet üretmektir bu hedefler aileye, çevreye, özürlüye ve personele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Engellilerin Başlıca Sorunları Ulaşım, Fiziksel Cevre ve Konut Engellilerin topluma katılmalarının onundeki en buyuk engellerden biri de ulaşım, fiziksel cevre ve konut sorunudur Engellilerin icinde yaşadıkları fiziksel cevre, sahip oldukları fiziksel işlev bozukluklarıyetersizlikleri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
215
Engellilere Bakım Sigortası, Engellilere Bakım Sigortası Geliyor imagesengellilericinbakimsigortasi5aff0198bb90c Ozurluler İdaresi Başkanlığı 20192019 bakım hizmetleri stratejisi ve eylem planında, engellilere yonelik bakım sigortası hazırlığı yapılıyor Ozurluler İdaresi Başkanlığınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
engelliler eğitimlerini nasıl gercekleştirirler,engelliler eğitimlerini nasıl gercekleştiriyor,engelliler eğitimlerini nasıl gercekleştirebilirler Engelliler Eğitimleri Unesco tarafından yapılan araştırmalara gore, Turkiye nufusunun yaklaşık %10 unun engelli olduğu bilinmektedir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt