Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rehabilitasyon Sahipleri

Rehabilitasyon Sahipleri
0
81

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Rehabilitasyon Sahipleri Türkiyede özel eğitim hizmetlerinin geçmişine baktığınızda 1997 yılında kanun hükmünde kararnameni kabul edilmesi ile sürat kazanmış olup 2006 yılında kabul edilen Özürlüler Kanunu ile hizmetlerin yasal boşlukları doldurulmaya çalışılılmıştırÖzellikle SHEÇEK'ten sonradan özel eğitim işinin MEB'e geçmesi ile hazır olmayan sektör temsilcilerini adamakıllı telaşa düşmelerine neden olmuşturBu bağlamda bakıldığında sektör temsilcilerinin çoğunun alaylıolması,işi bilmemesi,mevzuat ve yönetmelikleri yorumlayabilecek yetenek sergileyememeleri ciddi paronayala meydana getirmiştirÖyle şuan TBMM'de görüşülen ve Milli Eğitim Alt Komisyonunda kabul edilen yeni düzenlemenin travmatik belirtilerini sektörde çalışan her bireyin etkilendiğini görmek hiç de küçümsenecek bir koşul değildirÖyle oysa kurumunu satışa koyanlar,daha yasal düzenleme olmadan telaşe ile personeline durumu haber verenlerin etkisi ile kurumlarda şu sıralar eğitim yok kurumların kapanması,bitiptükenmek gibifenomenler ile vakit geçiriliyor ve daima ancak gibi yeniden eğitim aksamakta, atalarımızın deyimi ile İt Ürür Kervan Yürürne olacağını dinç bir şekilde kestirimde bulunmadan hareket edildiği şddetle gözlenen bir olgu olduğunu gözlemlenmektedirYapılması gereken nedir diye sorulacak olursa nacizane bu sektörde 8 senesini veren bir psikolojik danışman olarak ilk etapta mevcut durumu iyi yorumlamayı,işi haberdar olan halk ile çalışmayı,çuvaldızı kendimize batırmayı,şuana dek birçok kurumun yaptığısadece para kazanma vaadi ile aile aldanma politikasını gütmekten vazgeçmeyi,kurumsallaşmaya gitmeyi,kaliteye yük vermeyi,işi bilene atamak lazım ilkesi ile işin tanımı yapılan iş elemanına vermeyi,devam edersek bitmeyecek burda bırakalım isterseniz,velakin bireysel sorgulamadan geçirmeyi zorunlu kılmaktadırEğer kurum sahipleri bu sektörde ayrıca para kazanmayı keza de insanlara ki özürlü bir biye yardım etme duygusunu tatmak istiyorlarsa bunları yapmaları gerekecektirAksi durumda finansal gücü olan,devletin hukuki düzenlemelerine de bakıp önleyici tedbirler ile paronayalarını tecrubeye dönüştürebilenler yollarına devam etme şansları olacaktır Kaynaklar Korkmaz İSLAMOĞLU Psikolojik Danışman