iltasyazilim
FD Üye
Reklamı Yapılan Bir Ürünü Alırken Nelere Uyarı Etmeliyiz
Sağlıklı olup olmadığına,
son kullanma tarihine,
ambalajının durumuna,
ihtiyacımız olup olmadığına dikkat etmeliyiz
Ambalajı adamakıllı inceleyin: Ambalajı üstünde delikler, çatlaklar, yırtıklar yer alan olan yiyecek maddelerini almayın defalarca önce meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun En sonradan balık ya da etinizi alın Ambalajın üzerindeki son yararlanma tarihini kontrol edin ve son kullanım tarihi geçmiş gıdaları satın almayın Son faydalanma tarihi yazılırken, gıdanın uygun mıhafaza şartlarında tutulacağı dikkate alınarak yazılır Eğer gıdanın soğukta muhafaza edileceği yazılmışsa, gıdanın 4oC ya da 2oC sıcaklıklarında saklanacağı varsayılır bu nedenle yiyecek bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir önemi kalmamıştır Ara Sıra peynir ve meyve sebze gibi gıdalar paketten çıkarıldığında küflü olabilir az kalsın tüm peynir, meyve, sebze, delikatessen salatalar küfle bulaşıktır, ancak gözle görülemez Zaman içinde küf gelişimi görünür ülkü gelir Olası olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tüketin Ara Sıra raf ömrü sadece tahmini bir değerdir
Raflardaki Sıcaklığı Teftiş Edin: Soğukta muhafazası gereken bir gıdanın soğuk olmadığını hissederseniz almayın Varsa, soğutucu ve donduruculardaki sıcaklık ölçerleri denetleme edin
Taze meyve ve sebze 10oC
Süt ve süt ürünleri 4oC
Et, balık, tavuk 2oC
Dondurulmuş Yiyecek 18oC
Son Faydalanma Tarihini Teftiş Edin: Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihini okuyun Bu tarihler yazılırken, gıdanın 4oC ya da 2oC sıcaklıklarında saklanacağı dikkate alınır Ara Sıra raf ömrü yalnızca tahmini bir değerdir bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son tatbik tarihinin bir önemi kalmayabilir Olası olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tüketin
Taze ürünleri seçin: Meyve ve sebzelerin görünümünün muhtemel olduğunca taze olmasına uyarı edin Çok yaş görünümde, üzerinde lekeler olan ve hafif çürümüş veya üstüne özsuyu bulaşmış sebze ve meyveleri almaktan kaçının Sadece görünümün gıdanın TEHLIKESIZ oluşunun bir garantisi olmadığını da unutmayın *
Sağlıklı olup olmadığına,
son kullanma tarihine,
ambalajının durumuna,
ihtiyacımız olup olmadığına dikkat etmeliyiz
Ambalajı adamakıllı inceleyin: Ambalajı üstünde delikler, çatlaklar, yırtıklar yer alan olan yiyecek maddelerini almayın defalarca önce meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun En sonradan balık ya da etinizi alın Ambalajın üzerindeki son yararlanma tarihini kontrol edin ve son kullanım tarihi geçmiş gıdaları satın almayın Son faydalanma tarihi yazılırken, gıdanın uygun mıhafaza şartlarında tutulacağı dikkate alınarak yazılır Eğer gıdanın soğukta muhafaza edileceği yazılmışsa, gıdanın 4oC ya da 2oC sıcaklıklarında saklanacağı varsayılır bu nedenle yiyecek bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir önemi kalmamıştır Ara Sıra peynir ve meyve sebze gibi gıdalar paketten çıkarıldığında küflü olabilir az kalsın tüm peynir, meyve, sebze, delikatessen salatalar küfle bulaşıktır, ancak gözle görülemez Zaman içinde küf gelişimi görünür ülkü gelir Olası olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tüketin Ara Sıra raf ömrü sadece tahmini bir değerdir
Raflardaki Sıcaklığı Teftiş Edin: Soğukta muhafazası gereken bir gıdanın soğuk olmadığını hissederseniz almayın Varsa, soğutucu ve donduruculardaki sıcaklık ölçerleri denetleme edin
Taze meyve ve sebze 10oC
Süt ve süt ürünleri 4oC
Et, balık, tavuk 2oC
Dondurulmuş Yiyecek 18oC
Son Faydalanma Tarihini Teftiş Edin: Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihini okuyun Bu tarihler yazılırken, gıdanın 4oC ya da 2oC sıcaklıklarında saklanacağı dikkate alınır Ara Sıra raf ömrü yalnızca tahmini bir değerdir bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son tatbik tarihinin bir önemi kalmayabilir Olası olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tüketin
Taze ürünleri seçin: Meyve ve sebzelerin görünümünün muhtemel olduğunca taze olmasına uyarı edin Çok yaş görünümde, üzerinde lekeler olan ve hafif çürümüş veya üstüne özsuyu bulaşmış sebze ve meyveleri almaktan kaçının Sadece görünümün gıdanın TEHLIKESIZ oluşunun bir garantisi olmadığını da unutmayın *