Reklamı Yapılan Bir Urunu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Sağlıklı olup olmadığına,
son kullanma tarihine,
ambalajının durumuna,
ihtiyacımız olup olmadığına dikkat etmeliyiz
Ambalajı iyice inceleyin: Ambalajı uzerinde delikler, catlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almayın Her zaman once meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun En sonra balık veya etinizi alın Ambalajın uzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin ve son kullanma tarihi gecmiş gıdaları satın almayın Son kullanma tarihi yazılırken, gıdanın uygun mıhafaza şartlarında tutulacağı dikkate alınarak yazılır Eğer gıdanın soğukta muhafaza edileceği yazılmışsa, gıdanın 4oC veya 2oC sıcaklıklarında saklanacağı varsayılır Bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir onemi kalmamıştır Bazen peynir ve meyve sebze gibi gıdalar paketten cıkarıldığında kuflenmiş olabilir Hemen hemen tum peynir, meyve, sebze, delikatessen salatalar kufle bulaşıktır, ancak gozle gorulemez Zaman icinde kuf gelişimi gorunur hale gelir Mumkun olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tuketin Bazen raf omru sadece tahmini bir değerdir
Raflardaki Sıcaklığı Kontrol Edin: Soğukta muhafazası gereken bir gıdanın soğuk olmadığını hissederseniz almayın Varsa, soğutucu ve donduruculardaki sıcaklık olcerleri kontrol edin
Taze meyve ve sebze 10oC
Sut ve sut urunleri 4oC
Et, balık, tavuk 2oC
Dondurulmuş Gıda 18oC
Son Kullanma Tarihini Kontrol Edin: Ambalajın uzerindeki son kullanma tarihini okuyun Bu tarihler yazılırken, gıdanın 4oC veya 2oC sıcaklıklarında saklanacağı dikkate alınır Bazen raf omru sadece tahmini bir değerdir Bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir onemi kalmayabilir Mumkun olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tuketin
Taze urunleri secin: Meyve ve sebzelerin gorunumunun mumkun olduğunca taze olmasına dikkat edin Cok yaş gorunumde, uzerinde lekeler olan ve hafif curumuş veya uzerine ozsuyu bulaşmış sebze ve meyveleri almaktan kacının Sadece gorunumun gıdanın GUVENLİ oluşunun bir garantisi olmadığını da unutmayın
Sağlıklı olup olmadığına,
son kullanma tarihine,
ambalajının durumuna,
ihtiyacımız olup olmadığına dikkat etmeliyiz
Ambalajı iyice inceleyin: Ambalajı uzerinde delikler, catlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almayın Her zaman once meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun En sonra balık veya etinizi alın Ambalajın uzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin ve son kullanma tarihi gecmiş gıdaları satın almayın Son kullanma tarihi yazılırken, gıdanın uygun mıhafaza şartlarında tutulacağı dikkate alınarak yazılır Eğer gıdanın soğukta muhafaza edileceği yazılmışsa, gıdanın 4oC veya 2oC sıcaklıklarında saklanacağı varsayılır Bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir onemi kalmamıştır Bazen peynir ve meyve sebze gibi gıdalar paketten cıkarıldığında kuflenmiş olabilir Hemen hemen tum peynir, meyve, sebze, delikatessen salatalar kufle bulaşıktır, ancak gozle gorulemez Zaman icinde kuf gelişimi gorunur hale gelir Mumkun olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tuketin Bazen raf omru sadece tahmini bir değerdir
Raflardaki Sıcaklığı Kontrol Edin: Soğukta muhafazası gereken bir gıdanın soğuk olmadığını hissederseniz almayın Varsa, soğutucu ve donduruculardaki sıcaklık olcerleri kontrol edin
Taze meyve ve sebze 10oC
Sut ve sut urunleri 4oC
Et, balık, tavuk 2oC
Dondurulmuş Gıda 18oC
Son Kullanma Tarihini Kontrol Edin: Ambalajın uzerindeki son kullanma tarihini okuyun Bu tarihler yazılırken, gıdanın 4oC veya 2oC sıcaklıklarında saklanacağı dikkate alınır Bazen raf omru sadece tahmini bir değerdir Bu nedenle gıda bu sıcaklık koşullarında tutulmamışsa, son kullanım tarihinin bir onemi kalmayabilir Mumkun olduğunca gıdayı taze alın ve uygun koşullarda muhafaza edin, hazırlayın ve tuketin
Taze urunleri secin: Meyve ve sebzelerin gorunumunun mumkun olduğunca taze olmasına dikkat edin Cok yaş gorunumde, uzerinde lekeler olan ve hafif curumuş veya uzerine ozsuyu bulaşmış sebze ve meyveleri almaktan kacının Sadece gorunumun gıdanın GUVENLİ oluşunun bir garantisi olmadığını da unutmayın