Rektör atamalarına tepki 21 istifa Cumhurbaşkanı'nın yaptığı rektör atamalarına tepki gecikmedi İTÜ'de 12 öğretim üyesi istifa etti Bunları, Gazi, Dokuz Eylül ve Akdeniz üniversiteleri izledi Toplam istifa sayısı 21 1549053560 1549053560 rektoratamalarinatepki21istifa5c54ae7cbb46brektoratamalarinatepki21istifa5c54ae7cbb46b http:imgsabahcomtri2spgif Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 21 üniversiteye yaptığı rektör atamaları hararetli tartışmalara neden oldu Gül'ün tercihlerine tepki olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3'ü dekan, 3'ü de enstitü müdürü elde etmek üzere 12 öğretim üyesi, Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Ayşe Dursun, dekan yardımcıları Sinan Sözer ve Sabri Yumuşak Başlı istifa etti Hastane müdürü ise, yeni rektör göre ilk günden görevden alındı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde en fazla oyu almasına rağmen atanmayan Prof Dr Sedef Gidener de başhekimlik görevinden ayrıldı Akdeniz Üniversitesi'nde de Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç Dr Oktay Eray ile Yardımcıları Doç Dr Levent Dönmez, Doç Dr Dilara İnan, Doç Dr Cahit Kaçar ve Doç Dr Cengiz Türkay istifa etti 'ÜNİVERSİTEYE SİYASET GİRDİ' En büyük istifa depremi İTÜ'de yaşandı Mülakat performansı beğenilmediğinden 3'üncü sıraya konuduğu öğrenilen eski rektör Prof Faruk Karadoğan'ın yerine, ikinci fazla oyu alan İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Muhammed Şahin'in atanmasına tepki olarak 12 öğretim üyesi istifa etti Ayazağa kampusunda bazı öğretim üyeleri ile bir araya gelen Karadoğan, İTÜ tarihinde ilk önce tercih sonuçları dikkate alınmadan tayin yapıldığını savunarak, Ödev siyasidirdiye konuştu Karadoğan diğer istifalar için ise Kişisel kararlardedi 'LİDER DEĞIL YÖNETICI OLUR' Seçimde en yakın rakibine takriben 400 oy ayrım atan Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof Dr Sedef Gidener de, Mehmet Füzün'ün ikinci sıradan atanması üzerine başhekimlik görevinden istifa etti Gidener, Üniversite bana güvendi Acilen bu koşullarda atanan kişi üniversiteyi nasıl yönetecek Oysa yönetici olabilir, lider olamazdiye konuştu İTÜ'den istifa eden 12 öğretim üyesinin isimleri ise şöyle: Rektör yardımcıları Prof Dr Erkin Nasuf, Prof Dr Fuat Anday ve Prof Dr Haluk Karadoğan (Rektör Karadoğan'ın kardeşi), Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof Dr Ümit Şenesen, Prof Dr Hür Turhan, Prof Dr Remzi Akkök, Prof Dr Mehmet Ali Taşdemir, Prof Dr Haluk Eyidoğan, Doç Dr Rahmi Nurhan Çelik, Prof Dr Melek Tüter, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof Dr Sumru Pala, İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr Ahmet Fahri Özok, Maden Fakültesi Dekanı Prof Dr Mahir Vardar sabahcom