Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rektör CHP'li vekile kıyak geçmiş

Rektör CHP'li vekile kıyak geçmiş
0
51

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Rektör CHP'li vekile kıyak geçmiş Bu kadarına da pes açıkçası! Çukurova Üniversitesi rektörü, CHP'li bir milletvekili için doçentten bakın ne istemiş! Rektör adayları bugünlerde, YÖK ve Çankaya Köşkü'nden gelecek tahsis kararlarını beklerken, 225 oyla üniversitesinde birinci olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Alper Akınoğlu'yla ilgili skandal bir evrak ortaya çıktı Rektör Akınoğlu, üniversiteyle ilişiği olmayan CHP Adana Milletvekili Maksat Erbatur'un kullanması için Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki bir doçentten odasını boşaltmasını resmi bir yazıyla istedi Prof Dr Nevin Gaye Erbatur, ÇÜ ile ilişiğini kesip 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde CHP'den Adana milletvekili olarak Meclis'e girdi Erbatur'un öğretim üyesiyken kullandığı odasına Ağustos 2004'te Doç Dr İlyas Dehri yerleşti Fakat rektör, aradan bir ay geçmeden, milletvekili Erbatur'a tayin ettiği gerekçesiyle, odanın boşaltılmasını istedi B302ÇKO00000018611211 sayılı ve Rektör Alper Akınoğlu imzalı yazı şöyle: Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Fakülteniz Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç Dr İlyas Dehri göre yeni kullanılmaya başlanan odanın boşaltılarak evvelden olduğu gibi eski haline çevrilmesini, bir ay önce yapılan yeni düzenlemenin ortadan kaldırılmasını ve üniversitemiz öğretim üyesimilletvekili Prof Dr Hedef Erbatur'a tekrar devir edilmesi rektörlüğümüzce uygun görülmüştür Gereğini bilgilerinize rica ederim Halen CHP Adana milletvekili olan Gaye Erbatur, kendisinin o dönemde de milletvekili olduğunu ve rektörün böyle bir talepte bulunduğundan haberinin olmadığını söyledi Üniversite ile ilişiğini kesip milletvekili seçildikten sonradan 2003 yazında odasını boşalttığını ifade eden Erbatur, Bu 1 yıllık süreçte dönemin rektörü Yalçın Kekeç'in ricası üzerine, odamda sadece bir eşya olduğu için kapıda ismim durdu Rektör Akınoğlu eski odamın bana verilmesi için yazı yazmışsa bundan benim haberim yok Bundan bana nededi Rektör Alper Akınoğlu'nun özel kalem müdiresi ve basın ve halkla ilişkiler bürosu yetkilileri, politikacı için doçente odanı boşaltdiyen yazı konusunu Akınoğlu'na aktaracaklarını söylemekle yetindi Rektör, konuyla ilgili bir izah etme yapmadı Yazıdan daha sonra Doç İlyas Dehri'den odayı boşaltması istendi Fakat Dehri, üniversiteyle ilgisi kalmayan bir politikacı için odayı boşaltmanın yanlış olduğunu belirterek kaldığı yeri boşaltmadı Dehri direnince rektörlüğün yazılı talebi yerine getirilmemiş oldu internethabercom  

858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt