iltasyazilim
FD Üye
Renata Turtası
MALZEMELER
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör
HAZIRLANIŞI
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin Sıcak suda 23 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir
MALZEMELER
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör
HAZIRLANIŞI
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin Sıcak suda 23 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir