iltasyazilim
FD Üye
Rengarenk Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*4 yumurta
*300 gr toz şeker
*100 ml zeytin yağı
*100 gr tereyağı
*200 ml sut
*1 paket şekerli vanilin
*1 paket kabartma tozu
*450 gr un
Sos için;
*1 paket krem santi
*Dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve çilek
Süslemek için;
*Dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve cilek
*Damla çikolata
Rengarenk Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri mikserle önce düşük sonra yüksek hızda çırpın
*Üzerine sütü, sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin
*Üzerine son olarak kuru malzemeleri ekleyin (un, vanilin ve kabartma tozu) ve düşük devirde karıştırın
*Dilediğiniz kek kalıbını yağlayın ve karışımınızı güzelce yayın
*Keki 180 derecede, fansız, altlı üstlü fırında yaklaşık 5060 dk kadar pişirin
*Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın Biraz soğuduktan sonra keki ikiye bölün Eğer ufak bir kalıp kullandıysanız ve yüksek bir kek olduysa 3e de bölünebilir
*Sos olarak ben krem santi kullandım
*Çırpılmış krem santinin içine rondodan geçirdiğim dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve çilekleri ekledim
*Sosun yarısını kekin orta kısmına sürüp biraz damla çikolata ekleyip kekin ikinci katmanını kapattım
*Kalan kremayı da üzerine sürdüm
*Ve en güzel kısmı olan süslemesi
*Bütün haldeki böğürtlen, ahududu ve cilekleri üzerine dilediğimce yaydım
*Yaklaşık 2 avuç kadar damla çikolatayı benmari usulü erittim
*Herhangi bir krema vs kullanmadığım için dökmesi çok zor oluyor bu sebeple çikolatayı çatal yardımıyla pastanın üzerinde dağıttım Ve pasta buzdolabında biraz bekledikten sonra yemeye hazır hale geldi
*Meyvelerin kattığı renk şöleni ve hafif eksi tat ile ortaya harika hafif bir doğum günü pastası çıktı Yapması kolay ama daha önemlisi çok eğlenceli bir pasta tarifi oldu
*4 yumurta
*300 gr toz şeker
*100 ml zeytin yağı
*100 gr tereyağı
*200 ml sut
*1 paket şekerli vanilin
*1 paket kabartma tozu
*450 gr un
Sos için;
*1 paket krem santi
*Dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve çilek
Süslemek için;
*Dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve cilek
*Damla çikolata
Rengarenk Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri mikserle önce düşük sonra yüksek hızda çırpın
*Üzerine sütü, sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin
*Üzerine son olarak kuru malzemeleri ekleyin (un, vanilin ve kabartma tozu) ve düşük devirde karıştırın
*Dilediğiniz kek kalıbını yağlayın ve karışımınızı güzelce yayın
*Keki 180 derecede, fansız, altlı üstlü fırında yaklaşık 5060 dk kadar pişirin
*Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın Biraz soğuduktan sonra keki ikiye bölün Eğer ufak bir kalıp kullandıysanız ve yüksek bir kek olduysa 3e de bölünebilir
*Sos olarak ben krem santi kullandım
*Çırpılmış krem santinin içine rondodan geçirdiğim dondurulmuş böğürtlen, ahududu ve çilekleri ekledim
*Sosun yarısını kekin orta kısmına sürüp biraz damla çikolata ekleyip kekin ikinci katmanını kapattım
*Kalan kremayı da üzerine sürdüm
*Ve en güzel kısmı olan süslemesi
*Bütün haldeki böğürtlen, ahududu ve cilekleri üzerine dilediğimce yaydım
*Yaklaşık 2 avuç kadar damla çikolatayı benmari usulü erittim
*Herhangi bir krema vs kullanmadığım için dökmesi çok zor oluyor bu sebeple çikolatayı çatal yardımıyla pastanın üzerinde dağıttım Ve pasta buzdolabında biraz bekledikten sonra yemeye hazır hale geldi
*Meyvelerin kattığı renk şöleni ve hafif eksi tat ile ortaya harika hafif bir doğum günü pastası çıktı Yapması kolay ama daha önemlisi çok eğlenceli bir pasta tarifi oldu