
Hem rengarenk hem lezzetli bir tarifle karşındayız. Her sofraya yakışacağını düşündüğümüz lezzetli mi lezzetli makaron nasıl yapılır? İşte rengarenk makaron tanımı...
Makaron İçin Gerekli Materyaller
10 gram badem tozu
200 gram pudra şekeri
2 gram tuz
2 adet oda sıcaklığında yumurta, beyazı
50 gram şeker
1 adet pembe jel besin boyası (1 damla)
1 adet mavi jel besin boyası (1 damla)
1 adet yeşil jel besin boyası (1 damla)
Sos için;
100 gram krema
200 gram beyaz çikolata
1 adet pembe jel besin boyası (1 damla)
1 adet mavi jel besin boyası (1 damla)
1 adet yeşil jel besin boyası (1 damla)
Makaron Nasıl Yapılır?
Birinci olarak kremayı bir tencereye ekleyin ve ısıtıp kenara alın.
Beyaz çikolatayı benmari tarzı eritin ve ısıttığınız kremayı içerisine ekleyip bütünleşinceye dek çırpın.
Karışımı 3 farklı kaba eşit ölçüde paylaştırın ve renkli besin boyalarını ekleyin.
Badem unu ve pudra şekerini ortalama 1 dakika kadar robottan geçirin ve güzelce karışına dek sürece devam edin.
İri taneleri ayırmak için karışımı elekten geçirip 3 farklı kaba eşit ölçüde ayırın.
Bir kaba oda sıcaklığındaki yumurtaların beyazını alın ve tuz ekleyip kıvam alıncaya dek orta süratte çırpın.
Kıvam almaya başlayınca şekeri azar azar ekleyin ve karışım bozulmadan dik durabilecek bir kıvam aldığında 3 farklı kaba eşit ölçüde ayırın. Akabinde renklendiricileri ekleyin.
Hazırladığınız badem tozu karışımını yavaş yavaş karışımlara söndürmeden, karıştırarak ek edin.
Ayırdığınız kaplardaki karışımları farklı sıkma torbalarına alın. Ufak yuvarlaklar halinde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkın.
Fırın tepsisini kenarlarından tutarak tezgaha vurun. Bu hamurların içindeki havanın çıkması için kıymetli bir adım.
Makaron hamurları sertleşene kadar ortalama 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Evvelce ısıtılmış 145-150 derece fırında ortalama 12-15 dakika pişirin. Pişen makaronlarınızı soğuması için telin üzerine alın.
Son olarak ortasına hazırladığınız kremadan sıkıp kapatın.