Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Renklerinin Güzelliğinde Kendinizi Kaybedeceğiniz 14 Yiyecek ve İçecek Tarifi

Renklerinin Güzelliğinde Kendinizi Kaybedeceğiniz 14 Yiyecek ve İçecek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 Su yeşili rengindeki marshmallowlar kahvenin yanında çok güzel renk katardı


Nane Aromalı Marshmallow Tarifi

Malzemeler :

3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 3 tane yumurta beyazı 1 fiske tuz 1 tatlı kaşığı nane şurubu 1 damla eşil gıda boyası Tarif:

Şeker ile suyu tencereye alıp kaynatıyoruz Ocağın altını kapatıp kaynayan şurubun içine gıda boyası ve nane şurubu ekleyip karıştırıyoruz Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile kar beyazı olana kadar çırpıyoruz Kar beyazı olan yumurtaların içine iyice katılaşmış kaynayan şerbeti sıcak olacak şekilde yavaş yavaş döküyoruz ve mikserle çırpmaya devam ediyoruz Sonra soğuması için üzerini kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz
2 Hep beyaz hep beyaz nereye kadar


Sarı Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık pirinç 1 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yerli safran 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz 1 limon 4 taze soğan Tarif:

Pilavlık pirinci derin bir kaba alıyoruz Pirincin üzerine 1 kaşık tuz döküp iki parmak geçecek kadar ılık su ile önceden ıslatıyoruz 1 su bardağı suyun içine bir kaşık yerli safranı döküp karıştırıyoruz Bu karışımı en az 1 saat bekletiyoruz Tencerenin içine yeşil kısımları ile beraber ince doğranmış taze soğanı ve sıvı yağı ilave edip hafifçe sebzeler yanmadan karıştırarak pişiriyoruz Önceden hazırladığınız safranlı suyu bir tel süzgüden geçirerek safran parçalarını ayırıyoruz Sote yaptığımız tencereye safranlı suyu koyup tuzunu da ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz Pirincin üzerindeki suyu dökerek pirinci iyice yıkıyoruz Pilav tenceresinde su kaynamaya başlayınca yıkadığınız pirinçleri ilave ederek bir kez tüm malzemeleri kaşık yardımı ile karıştırıyoruz Üzerine yıkayıp dilimlediğimiz limonları da yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz Pilav suyunu çekip, pirinçler pişince ocağı kapatıyoruz
1 kaşık tereyağını küçük parçalara keserek pilavın üzerine koyuyoruz
Tencere kapağının altına bir kağıt havlu koyarak dinlendiriyoruz
3 Şu renklerin uyumuna bir bakın


Renkli Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru Malzemeleri:

3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 250 g şeker 350 g un 1 su bardağı ay çiçek yağı 1 paket kabartma tozu Çikolata parçacıkları Gıda boyası Krem Şanti Malzemeleri:
2 paket krem şanti Mavi ve mor toz gıda boyası Tarif:

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, un, gıda boyası ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar mikserle çırpıyoruz Hamurdan dolu dolu birer kaşık kağıtlara koyup 150 derecelik fırında pişiriyoruz
Krem Şanti Tarifi:
Krem şantileri paketteki tarifine göre hazırlıyoruz Sıvı krema krema sertleştirici ile sertlerştiriyoruz hazırladığımız kremanın yarısına mavi, diğer yarısına pembe gıda boyası ekliyoruz Sıkma torbasının dikey olarak yarısına pembe yarısına mavi kremadan koyarak soğumuş olan muffinlerin üzerine sıkıyoruz
4 Şu bezelye çorbasının yeşilinin güzelliği


Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler:

12 su bardağı su 1 kg bezelye 1 çay kaşığı tuz Karabiber Pul biber Yarım su bardağı yoğurt Tarif:

Büyük bir kapta suyu ısıtıyoruz Bezelyeleri ekliyoruz ve ateşi kısıyoruz Yaklaşık 45 dakika kaynatıyoruz Kevgir yardımı ile bezelyelerin 3’te 1’ini mutfak robotuna alıyoruz ve kaynamış suyun yarısını da içine ekliyoruz Pürüzsüz bir hal alana dek robotu çalıştırıyoruz Bir kaba aktarıp geri kalan bezelyeleri ve suyu da 2 parti halinde tekrar robottan geçiriyoruz Püreyi kevgirden geçirip çorbayı tekrar tencereye alıyoruz ve 35 dakika kadar pişiriyoruz Tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra baharatlarla süsleyerek servis ediyoruz
5 Asil duruşuyla kendini gösteren makaron tarifi


Renkli Makaron Tarifi

Malzemeler:

80 gr badem unu 100 gr pudra şekeri 2 yumurta akı 5 yemek kaşığı toz şeker Bir kaç damla siyah gıda boyası Dolgu Malzemeleri:
150 gr beyaz çikolata 4 yemek kaşığı süt kreması Tarif:

Yumurta akları ve bir fiske tuz, şeker ile kar köpüğü haline gelene kadar çırpıyoruz Badem ununu robotta çekiyoruz ve pudra şekerini ekleyip tekrar robotta çekiyoruz Bu işlemi yaparken kaşıkla müdahale edip; badem ununun iyice pudra şekerine karıştığından emin oluyoruz Kar köpüğü harcımıza gıda boyasını ekliyoruz Köpüğü söndürmeden tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırıyoruz En son üzerine robotta çektiğimiz harcı ekleyip yavaşça karıştırıyoruz Tepsinizin üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra yemek kaşığı yardımıyla harcımıza yuvarlak formlar vererek döküyoruz İşlem bittikten sonra tepsimizi bekletmeye alıyoruz Makaronların üstü kuruyuncaya kadar bekliyoruz En az 30 dakika beklettikten sonra 15 dakika hiç ağzı açılmayacak şekilde pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Dolgu Tarifi:
Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritip süt kremamızı ekliyoruz
Her iki grubunda soğuduğundan emin olduktan sonra iki makaron arasına harcımızı sürüyoruz 1 gece kadar bekletip afiyetle yiyoruz
6 Muz ve mürdüm eriği püresi ile bile böyle güzel renkte yiyecekler ortaya çıkarabilirsiniz


Kara Püreli Meyve Kasesi Tarifi

Malzemeler:

Kara Üzüm Toz Şeker Muz Kuru beyaz dut Siyah üzüm Nar taneleri Tarif:

Üzümleri yıkayıp tencereye alıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 1015 dakika kaynatıp ateşin altını kapatıyoruz Kaynayan kara üzümlerimizi hiç soğumadan tel süzgeçten geçiriyoruz Tel süzgeç üzerinde kalan üzüm posalarını daha büyük delikli kevgire alıp elimizle ezerek üzümlerin sadece kabuk kalmasını sağlıyoruz Kevgir altındaki üzüm özüne şeker ilave edip ocağın üzerinde kaynatıyoruz Üzerinde oluşan köpükleir alıp Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp kaselere dolduruyoruz Soğuduğunda dilimdeiğimiz muzları, üzümleri, kuru dutları ve mısır tanelerini ekleyerek afiyetle yiyoruz
7 Tam bir bebe mavisinde dondurma, nasıl da masum görünüyor


Mavi Dondurma Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı sade badem sütü 2 yemek kaşığı bal 1 su bardağı küp kesilmiş muz dilimi 2 kaşık mor lahana suyu Tarif:

Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirip dondurma kalıbına koyuyoruz ve buzlukta 6 saat kadar donduruyoruz
8 Tatlış mutfağınıza uyum sağlayacak renkte içecekler yapabilirsiniz


Gül Şerbeti Tarifi

Malzemeler:

125 gr reçellik gül yaprağı 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 limonun suyu Tarif:

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırıyoruz Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarımızla ezip yoğuruyoruz Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırıyoruz Daha sonra şerbeti buzdolabında 45 saat bekletiyoruz Servis yapmadan önce şurubu ince bir tülbetten geçirip süzüyoruz
9 Karadutun gözleri bayram ettiren rengi yazın bizleri serinletecek


Karadut Dondurması Tarifi

Malzemeler:

300 gr karadut 1 su bardağı toz şeker 200 gr krema Tarif:

Yıkayıp saplarını ayıkladığınız dutları derin bir kap içine alıyoruz Üzerine toz şekeri ilave ediyoruz Dutlar parçalanıp şeker tamamen eriyinceye kadar blender'dan geçiriyoruz Buzdolabından çıkarttığımız soğuk kremayı katılaşıncaya kadar çırpıyoruz Çırptığımız kremanın içine dut püresini ilave edip karıştırıyoruz Haznesini soğuttuğumuz dondurma makinesinin içine karışımı döküp dondurma kıvam alıncaya kadar makineyi çalıştırıyoruz
Hazırladığımız dondurmayı hava almayan bir kap içinde 1 gece dondurucuda bekleterek servis ediyoruz
10 Portakalın hoş rengi iştah açıyor


Portakallı Tart Tarifi

Malzemeler:

2 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 150 gr margarin 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 ay bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Un 2 portakal Portakallı Tart Tarifi

İlk olarak yumuşak margarinimizi kırık cevizle bir kapta karıştırıyoruz Portakalımızı üzerine rendeleyip yine karıştırıyoruz Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave edip, karıştırıyor, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruzSonrasında tart kalıbımıza hamuru aktarıyoruz Soyup dilimlediğimiz portakalları tartımızın üzerine yerleştiriyoruz Birkaç yerinden deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 dereceilk fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz Pişince soğumaya bırakıyoruz
11 Şalgamın capcanlı rengini nefis bir çorbada kullanmaya ne dersiniz?


Şalgam Suyu Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı şalgam suyu 4 su bardağı su Pirinç 1 yumurta Kaymak Tuz Maydanoz Tarif:

Şalgam suyunu suyla sulandırıyoruz Sonra suyu kaynatıp tuzunu atıyoruz ve pirinçleri pişiriyoruz Bir tavada yumurta sarısı ile kaymağı karıştırıyoruz ve tabaklara adığımız çorbamızın zerine birer kaşık döküyoruz Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis ediyoruz
12 Bu mavi içeceğin görüntüsü nasıl da huzur veriyor insana


Blue Lagoon Tarifi

Malzemeler:

Vodka Blue curacao Gazoz Tarif:

Buz kırma makinesi ile buzları kırıyoruz Kokteyl bardağının en alt kısmına çok az blue curacao koyuyoruz Kokteyl bardağına hazırlamış olduğumuz buzlardan 3 ölçek ekliyoruz 1 ölçek vodka ilave ediyoruz 12 ölçek kadar daha kırılmış buz ekleyip bardağın geriye kalan kısmına gazoz döküyoruz Karıştırıp servis ediyoruz
13 Su yeşilinin dinlendirici etkisini midenizde keşfedin


Curacao Likör Tarifi

Malzemeler:

15 ml votka 15 ml rom 15 ml tekila 15 cin 15 ml Mavi Curacao likör 60 ml limon suyu ve şeker karışımı 60 ml gazoz Tarif:

Buz küpleri ile dolu bir soğutulmuş bardağa gazoz hariç tüm malzemeyi döküyoruz ve en üste de gazozu döküp karıştırıyoruz Misket limonu dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz
14 Makarnalarınıza renk katmaya ne dersiniz?


Pancarlı Makarna Tarifi:

Malzemeler:

1 paket makarna 4 pancar 1 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı beyaz peynir 1 çay kaşığı tuz Tarif:

Pancarları soyup, doğruyoruz ve az suda haşlıyoruz Bu sırada içinde birkaç pancar dilimi bırakarak aynı suda makarnayı 810 dakika haşlıyoruz Makarna suyundan yarım bardak ayırıyoruz Pancarları 1 yemek kaşığı tereyağında 5 dakika karıştırarak pişiriyoruz Pancar, makarna ve yarım bardak makarna suyunu karıştırdıktan sonra peynirle süsleyerek servis ediyoruz


 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt