iltasyazilim
FD Üye
Renkli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*5 adet iri yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*12 su bardağı su ya da süt
*50 gr sıvı yağ
Renkli Erişte Tarifi Yapılışı Derin kapta unu eliyoruz*Ortasını yuvarlak açıp etrafına tuzu serpiştiriyoruz*Ortasına yumurtaları kırıyoruz*Sıvı yağ ve 23 yemek kaşığı su ekleyerek yumurtaları karıştırıyoruz*Ortadan yanlara doğru içine un alarak yumurtaların unla karışmasını sağlıyoruz*Gerektikçe azar azar sudan ilave ediyoruz*Çok yumuşak olmayan biraz sert bir hamur elde ediyoruz*Yoğurma işlemi sonrasında hamuru bıçakla keserek bakıyoruz*Gözenekler varsa yoğurmaya devam ediyoruz*Hamurumuz hazır olunca sıkıca sarıp serin bir yerde 12 saat dinlendiriyoruz*Hamurumuz kullanılmaya hazır hale gelince yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp bıçak sırtı kalınlığında açıyoruz*Bez üzerinde hamurları nemi gidene kadar ara ara çevirerek bekletiyoruz*Kenarları hafif kurumaya başlayınca ilk yufkadan başlayarak iki parmak eninde şeritler kesiyoruz*Kibrit çöpü kalınlığında yada biraz daha geniş kesiyoruz*Kestiğimiz erişteleri elimizle havalandırıyoruz*Fırını 200 dereceye getirip ısıtalım fırının kapağı açık şekilde 67 dakika kurutuyoruz*Temiz bir bezin üstünde bir gün bekletip bez torbalara yerleştiriyoruz
NOT: İsterseniz domatesli, ıspanaklı, pancarlı, ısırgan otlu, kırmızı biberli de yapabilirsiniz
– İstediğiniz sebzeyi püre haline getirip ( 200 gr una 1 yumurta ve suyu alınmış 1 çay bardağı püre ) kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*1 kg un
*5 adet iri yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*12 su bardağı su ya da süt
*50 gr sıvı yağ
Renkli Erişte Tarifi Yapılışı Derin kapta unu eliyoruz*Ortasını yuvarlak açıp etrafına tuzu serpiştiriyoruz*Ortasına yumurtaları kırıyoruz*Sıvı yağ ve 23 yemek kaşığı su ekleyerek yumurtaları karıştırıyoruz*Ortadan yanlara doğru içine un alarak yumurtaların unla karışmasını sağlıyoruz*Gerektikçe azar azar sudan ilave ediyoruz*Çok yumuşak olmayan biraz sert bir hamur elde ediyoruz*Yoğurma işlemi sonrasında hamuru bıçakla keserek bakıyoruz*Gözenekler varsa yoğurmaya devam ediyoruz*Hamurumuz hazır olunca sıkıca sarıp serin bir yerde 12 saat dinlendiriyoruz*Hamurumuz kullanılmaya hazır hale gelince yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp bıçak sırtı kalınlığında açıyoruz*Bez üzerinde hamurları nemi gidene kadar ara ara çevirerek bekletiyoruz*Kenarları hafif kurumaya başlayınca ilk yufkadan başlayarak iki parmak eninde şeritler kesiyoruz*Kibrit çöpü kalınlığında yada biraz daha geniş kesiyoruz*Kestiğimiz erişteleri elimizle havalandırıyoruz*Fırını 200 dereceye getirip ısıtalım fırının kapağı açık şekilde 67 dakika kurutuyoruz*Temiz bir bezin üstünde bir gün bekletip bez torbalara yerleştiriyoruz
NOT: İsterseniz domatesli, ıspanaklı, pancarlı, ısırgan otlu, kırmızı biberli de yapabilirsiniz
– İstediğiniz sebzeyi püre haline getirip ( 200 gr una 1 yumurta ve suyu alınmış 1 çay bardağı püre ) kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz
AFİYET OLSUN