iltasyazilim
FD Üye
Renkli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr tereyağı veya oda sıcaklığında margarin
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
*Kırmızı gıda boyası ve kakao
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3, 4 damla limon suyu
Renkli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba margarin, sıvı yağı, yoğurt, vanilya ve irmiği koyun ve iyice harmanlayın daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun kulak memesi kadar yumuşak olacak hamuru muz Yoğurdumuz hamuru ikiye bölüp birine çay kaşığın ucuyla gıda boyasını diğer hamura da 2 yemek kaşığı kakao koyup hamurları ayrı ayrı yoğurun birbirine iyice yedirin ve daha sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, 5 tane yuvarlak olacak şekilde hamuru elinizde oluşturun ve uç uca gelecek şekilde koyup sarın sardığınız hamuru ortadan ikiye bölüp gül şekli verin Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun
*150 gr tereyağı veya oda sıcaklığında margarin
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
*Kırmızı gıda boyası ve kakao
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3, 4 damla limon suyu
Renkli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba margarin, sıvı yağı, yoğurt, vanilya ve irmiği koyun ve iyice harmanlayın daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun kulak memesi kadar yumuşak olacak hamuru muz Yoğurdumuz hamuru ikiye bölüp birine çay kaşığın ucuyla gıda boyasını diğer hamura da 2 yemek kaşığı kakao koyup hamurları ayrı ayrı yoğurun birbirine iyice yedirin ve daha sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, 5 tane yuvarlak olacak şekilde hamuru elinizde oluşturun ve uç uca gelecek şekilde koyup sarın sardığınız hamuru ortadan ikiye bölüp gül şekli verin Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun