Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Renkli Kuzu Pilavı

Renkli Kuzu Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
ı
Renkli Kuzu Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Renkli pilavımız için


*4 su bardağı pirinç
*2 havuç
*1 tutam maydanoz
*1 tutam dereotu
*Bir avuç kuş üzümü
*100 gr tereyağı
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su

ETİ İÇİN:


*Yarim kilo kuzu eti
*2 soğan
*4 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Zeytinyağı
*Tuz
*Su

Renkli Kuzu Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuzu etini koyup sotelemeye başlıyoruz Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz Et, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ekliyoruz Karabiberi ekleyip karıştırıyoruz Kaynar suyunu döküyoruz ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Pişirmeye devam ediyoruz Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz Pilav tenceresine biraz zeytinyağı döküyoruzPirinçi ve tereyağını ilave ediyoruz Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavuruyoruz Tuzunu atıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz İyice kavurduktan sonra sıcak suyunu veriyoruz Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz Havuçları rendeliyoruz, tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu koyup soteliyoruz Tuzunu atıyoruz ve yumuşayınca altını kapatıyoruz Kuş üzümlerinin üzerine kaynar su döküp yumuşamaya bırakıyoruz Maydanozu ve dereotunu incecik doğruyoruz Pilav pişince yarısını maydanozlarla diğer yarısını da havuçla karıştırıyoruz Servis tabağına kelepçeli kek kalıbının kelepçesini koyuyoruz İçine önce havuçlu pilavı döküyoruz ve üzerini tahta kaşıkla düzlüyoruz Üzerine pişmiş olan eti koyuyoruz Üzerine de yeşil pilavı koyup üstünü düzeltiyoruz Servis ederken kalıbı çıkarıyoruz, üzerine süzülmüş kuş üzümlerini serperek servis ediyoruz
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt