iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 su bardağı un
3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı safran
500 gram ıspanak
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı soğuk su
2 adet yufka
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
BİRİNCİ hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 çorba kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün Eritilmiş tereyağına 1 kahve fincanı su karıştırın 2 adet yufkayı üst üste yerleştirip, arasına tereyağlı karışımı sürün Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün Çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin Dilimleyip, ılık olarak servis yapın
6 su bardağı un
3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı safran
500 gram ıspanak
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı soğuk su
2 adet yufka
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
BİRİNCİ hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 çorba kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün Eritilmiş tereyağına 1 kahve fincanı su karıştırın 2 adet yufkayı üst üste yerleştirip, arasına tereyağlı karışımı sürün Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün Çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin Dilimleyip, ılık olarak servis yapın