iltasyazilim
FD Üye
İKİ RENKİ PİLAV TARİFİ nasıl yapılır
iki renki safranlı pilav yapımı nasıldır
Değişik iki renki pilav nasıl yapılır
İki Renk Pilav
Gerekli Malzemeler;
300 gr ıspanak
25 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 akarsu kaşığı safran
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
Süslemek için havuç (julyen usulü doğranmış)
Karabiber
Tuzlu
Hazırlanışı;
Ispanakları temizledikten sonradan doğrayın Margarini eritin Ispanak ve kıyılımış maydanozları soteleyin Tuzlu ve karabiberiniz de atın Pirinçleri yıkadıktan daha sonra iki tencereye paylaştırın Birine safran ve tuz diğerine de tuzlu ek edip karıştırıp haşlayın Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma bir kaşık peynir serpip ilave edin Safranlı pirinci süzüp margarin, tuzlu ve kaşar peynir ile karıştırın Önce ıspanaklı pirinci daha sonra safranlı pirinci fırın kabına üst üste koyun 5 dk değin fırınlayın ve zıt çevirip havuçla süsleyerek servis yapın
BİR DIĞER PİLAV TARIFI DAHA
Safranlı Pilav tarifi
MALZEMELER :
4 su bardağı baldo prinç
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin veya 1 nehir bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı safran
7 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI :
Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun içine bir çorbakaşığı tuz atın ve tuzlu suda prinçlerinizi 1015 dakika kadar bekletin
Pirincinizi suda beklettikten sonra bir kevgir yardımıyla bol suyla yıkayın ve süzün
Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana (takriben 34 dk) değin safranı kaynatın
Bambaşka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin ( ya da tercihinize tarafından bir nehir bardağı sıvıyağı kızdırın) Tereyağı eridikten ya da sıvıyağ kızdıktan sonra süzdüğünüz pirinci tencereye atın, pembeleşinceye değin kavurun Bir çorba kaşığı tuzu da (dileğinize göre) ekleyere pirinci 1015 dakika orta ateşde kavurmaya devam edin
Safran kaynayınca pilav tenceresinin üstünde bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı suyu tencereye dökün Bütün malzemeyi bir iki kere karıştırıp, tencere kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirmeye alın
Pilav suyunu çekinceye değin 56 dakik, kısık ateşte pilavınızı kapağını açmadan pişirin Altını kapattıktan sonradan tencerenin kapağını açmadan takriben 5 dakika pilavı demlenmeye bırakın Pilavınız servise hazırlanmış Servis yaparken şekil vermek amacı ile ufak bir çorba kasesinden faydalanabilirsiniz Önce kaseyi pilav ile doldurup servis tabağına tersini çevirerek pilavı aktarabilirisiniz *
iki renki safranlı pilav yapımı nasıldır
Değişik iki renki pilav nasıl yapılır
İki Renk Pilav
Gerekli Malzemeler;
300 gr ıspanak
25 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 akarsu kaşığı safran
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
Süslemek için havuç (julyen usulü doğranmış)
Karabiber
Tuzlu
Hazırlanışı;
Ispanakları temizledikten sonradan doğrayın Margarini eritin Ispanak ve kıyılımış maydanozları soteleyin Tuzlu ve karabiberiniz de atın Pirinçleri yıkadıktan daha sonra iki tencereye paylaştırın Birine safran ve tuz diğerine de tuzlu ek edip karıştırıp haşlayın Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma bir kaşık peynir serpip ilave edin Safranlı pirinci süzüp margarin, tuzlu ve kaşar peynir ile karıştırın Önce ıspanaklı pirinci daha sonra safranlı pirinci fırın kabına üst üste koyun 5 dk değin fırınlayın ve zıt çevirip havuçla süsleyerek servis yapın
BİR DIĞER PİLAV TARIFI DAHA
Safranlı Pilav tarifi
MALZEMELER :
4 su bardağı baldo prinç
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin veya 1 nehir bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı safran
7 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI :
Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun içine bir çorbakaşığı tuz atın ve tuzlu suda prinçlerinizi 1015 dakika kadar bekletin
Pirincinizi suda beklettikten sonra bir kevgir yardımıyla bol suyla yıkayın ve süzün
Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana (takriben 34 dk) değin safranı kaynatın
Bambaşka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin ( ya da tercihinize tarafından bir nehir bardağı sıvıyağı kızdırın) Tereyağı eridikten ya da sıvıyağ kızdıktan sonra süzdüğünüz pirinci tencereye atın, pembeleşinceye değin kavurun Bir çorba kaşığı tuzu da (dileğinize göre) ekleyere pirinci 1015 dakika orta ateşde kavurmaya devam edin
Safran kaynayınca pilav tenceresinin üstünde bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı suyu tencereye dökün Bütün malzemeyi bir iki kere karıştırıp, tencere kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirmeye alın
Pilav suyunu çekinceye değin 56 dakik, kısık ateşte pilavınızı kapağını açmadan pişirin Altını kapattıktan sonradan tencerenin kapağını açmadan takriben 5 dakika pilavı demlenmeye bırakın Pilavınız servise hazırlanmış Servis yaparken şekil vermek amacı ile ufak bir çorba kasesinden faydalanabilirsiniz Önce kaseyi pilav ile doldurup servis tabağına tersini çevirerek pilavı aktarabilirisiniz *