iltasyazilim
FD Üye
Renkli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
*300 gr Kıyma
*23 adet rendelenmiş patates
*23 adet rendelenmiş havuç
*1 adet soğan
*1 adet yumurta
*Süt
*Yumurta sarısı
*Tuz
*Kara biber
Renkli Rulo Börek Tarifi Yapılışı Bu börekte yok yok, hemde rengarenk
Sonradan aklıma geldi, keşke ıspanak da olsaydı, dahada renkli olurdu böreğim Gece gece nereden aklıma geldi börek yapmak bilmiyorum ama, gerçekten farklı bir tarif oldu, üç farklı tat bir arada, inşallah beğenirsiniz arkadaşlar
Haşladığınız patatesleri tavaya alarak yumuşayana kadar pişirin, tuz ve kara biberini de ekledikten sonra tavadan alın Aynı işlemi rendelenmiş havuçlarada yapıp bir kenara alın Soğanı kavurup kıymayı ekleyin, harç iyice kavrulduktan sonra ocaktan alın Tezgaha bir yufka serip, üzerine yumurta ve süt karışımından sürün Yufkanın bir ucundan ice doğru katlayıp havuç harcınızı koyun, ince ve sıkı bir rulo yapıp kenara alın Tekrar bir yufka serip aynı işlemi patates harcınızla ve kıymalı harcınızla tekrarlayın, toplamda 3 rulonuz olacak Tezgaha bir yufka daha açıp yumurtalı süt karışımdan sürüp üzerine ikinci yufkayı serin ve yumurtalı süt karışımdan sürün Hazırladığınız harç dolu 3 ruloyu bu yufkanın üzerine koyup büyük ve kalın bir rulo yapın Hazırladığınız kalın rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesip fırın tepsisine yatırın Her birine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3545 dakika pişirin Servis tabağına alıp üzerine isteğe bağlı yoğurt gezdirerek servis edin Afiyet olsun
*5 adet yufka
*300 gr Kıyma
*23 adet rendelenmiş patates
*23 adet rendelenmiş havuç
*1 adet soğan
*1 adet yumurta
*Süt
*Yumurta sarısı
*Tuz
*Kara biber
Renkli Rulo Börek Tarifi Yapılışı Bu börekte yok yok, hemde rengarenk
Sonradan aklıma geldi, keşke ıspanak da olsaydı, dahada renkli olurdu böreğim Gece gece nereden aklıma geldi börek yapmak bilmiyorum ama, gerçekten farklı bir tarif oldu, üç farklı tat bir arada, inşallah beğenirsiniz arkadaşlar
Haşladığınız patatesleri tavaya alarak yumuşayana kadar pişirin, tuz ve kara biberini de ekledikten sonra tavadan alın Aynı işlemi rendelenmiş havuçlarada yapıp bir kenara alın Soğanı kavurup kıymayı ekleyin, harç iyice kavrulduktan sonra ocaktan alın Tezgaha bir yufka serip, üzerine yumurta ve süt karışımından sürün Yufkanın bir ucundan ice doğru katlayıp havuç harcınızı koyun, ince ve sıkı bir rulo yapıp kenara alın Tekrar bir yufka serip aynı işlemi patates harcınızla ve kıymalı harcınızla tekrarlayın, toplamda 3 rulonuz olacak Tezgaha bir yufka daha açıp yumurtalı süt karışımdan sürüp üzerine ikinci yufkayı serin ve yumurtalı süt karışımdan sürün Hazırladığınız harç dolu 3 ruloyu bu yufkanın üzerine koyup büyük ve kalın bir rulo yapın Hazırladığınız kalın rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesip fırın tepsisine yatırın Her birine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3545 dakika pişirin Servis tabağına alıp üzerine isteğe bağlı yoğurt gezdirerek servis edin Afiyet olsun