Renkli Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 5 adet orta uzunluk havuç
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet mor lahana
- Yoğurt
- Mayonez
- 1 adet konserve süt mısır
- 1 demet maydanoz
- Közlenmiş kırmızı biber
Renkli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soyulan ve doğranan patatesler haşlanır.
- Ispanaklar doğranır ve yıkanır sıcak su da bekletilir.
- Mor lahana ince ince doğranır ,üzeri için biraz kenara ayırın kalanını az yağda kavurun.
- Havuçlar rendelenir o da üzeri için biraz ayrılır kalanı kavrulur.
- Haşlanan patatesler mayonezli yoğurtla karşılanır ve borcamın en altına yerleştirilir.
- Daha sonra su da bekleyen ıspanak süzülür o da yoğurtlanır ve patatesin üstüne yerleştirilir.
- Aynı formda mor lahana ve havuçlarda yoğurtlanıp borcama yerleştirilir.
- Maydanozlar, közlenmiş biberler ve salatalık turşular ince ince doğranır.
- İnce şeritler halinde gereçler dizilir.
Renkli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı