iltasyazilim
FD Üye
http:img231**************img2317879pastazp5
malzemeler:
kek malzemeleri:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
üzerine:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık
56 çilek
hazırlanması:
1 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun ıspanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın
2 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın
3 fırını 170C'ye getirin kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın ısınmış fırında pişirin
4 bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın soğuması için buzdolabına koyun kek soğuduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün 56 çileği ikiye bölüp pastanın ortasına dizin etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin
malzemeler:
kek malzemeleri:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
üzerine:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık
56 çilek
hazırlanması:
1 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun ıspanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın
2 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın
3 fırını 170C'ye getirin kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın ısınmış fırında pişirin
4 bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın soğuması için buzdolabına koyun kek soğuduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün 56 çileği ikiye bölüp pastanın ortasına dizin etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin