iltasyazilim
FD Üye
Reşat Paşa Tatlı Tarifi Resimli
Resimli Reşat Paşa Tatlı Tarifi
Malzemeler
150 gram un
150 gram tereyağı
1 yumurta
500 gram badem
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Yarım dere kaşığı tuzlu
Yeterince su
Şurup İçin
500 gram tozşeker
300 ml su
yarım limon
Hazırlanışı
Unun, ortasını açın içine yumurtayı, tuzu, limon suyunu, yoğurdu, suyu ek edin Hamuru, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurun 15 dakika bekletin Sonra oklava ile ince yufka haline getirin Kenarlarını keserek, dikdörtgen şeklini bölge yufkanın üzerine bademi dökün Eşdeğer miktarda her tarafına sürün Sonradan hamuru bademle beraber rulo yapın Gönder kısımlarına fırça ile yumurta akını sürüp, birbirine yapıştırın Elde ettiğiniz yuvarlak bademli hamuru, 5 santim büyüklüğünde belirli Taraflı tepsiye sık olarak dizin Üzerine erimiş tereyağını dökün 150 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin Piştikten sonra yağını süzün Şurubunu ekleyin *
Resimli Reşat Paşa Tatlı Tarifi
Malzemeler
150 gram un
150 gram tereyağı
1 yumurta
500 gram badem
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Yarım dere kaşığı tuzlu
Yeterince su
Şurup İçin
500 gram tozşeker
300 ml su
yarım limon
Hazırlanışı
Unun, ortasını açın içine yumurtayı, tuzu, limon suyunu, yoğurdu, suyu ek edin Hamuru, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurun 15 dakika bekletin Sonra oklava ile ince yufka haline getirin Kenarlarını keserek, dikdörtgen şeklini bölge yufkanın üzerine bademi dökün Eşdeğer miktarda her tarafına sürün Sonradan hamuru bademle beraber rulo yapın Gönder kısımlarına fırça ile yumurta akını sürüp, birbirine yapıştırın Elde ettiğiniz yuvarlak bademli hamuru, 5 santim büyüklüğünde belirli Taraflı tepsiye sık olarak dizin Üzerine erimiş tereyağını dökün 150 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin Piştikten sonra yağını süzün Şurubunu ekleyin *