Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Resimli Acem Pilavı Tarifleri

Resimli Acem Pilavı Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı nasıl yapılır



Acem Pilavı Malzemeler

3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuzlu karabiber





Acem Pilavı Yapılışı :

Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ek edip, etler suyunu çekene değin kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz

Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye değin sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz

En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuzlu karabiberi ek edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana dek pişiriniz

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz *
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt