iltasyazilim
FD Üye
Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı nasıl yapılır
Acem Pilavı Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuzlu karabiber
Acem Pilavı Yapılışı :
Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ek edip, etler suyunu çekene değin kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz
Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye değin sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz
En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuzlu karabiberi ek edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana dek pişiriniz
Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz *
Acem Pilavı nasıl yapılır
Acem Pilavı Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuzlu karabiber
Acem Pilavı Yapılışı :
Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ek edip, etler suyunu çekene değin kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz
Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye değin sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz
En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuzlu karabiberi ek edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana dek pişiriniz
Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz *