iltasyazilim
FD Üye
Alman Pastası nasıl yapılır
Alman pastası malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 nehir kaşığı limon kabuğu rendesi
1 akarsu kaşığı kabartma tozu
Krema için
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 dere kaşığı limon kabuğu rendesi
Alman pastası tarifi
1 20 cm çapında dairesel kalıp yağlanıp unlanır
2 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp en ince ayrıntısına kadar koyulaştırılır
3 Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır
4 1 kahve fincanı su konur 1 2 kez daha karıştırılıp kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 30 35 dakika pişirilir
Kremanın tarifi
1 Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un kademeli olarak süt ilavesiyle ezilir Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir 2 Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur
3 Soğuduktan sonradan kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır Diğer parça üstüne kapatılır, hafifçe bastırılır
4 Servis tabağına alınıp üzerine çokça Pudra şeker elenir *
Alman pastası malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 nehir kaşığı limon kabuğu rendesi
1 akarsu kaşığı kabartma tozu
Krema için
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 dere kaşığı limon kabuğu rendesi
Alman pastası tarifi
1 20 cm çapında dairesel kalıp yağlanıp unlanır
2 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp en ince ayrıntısına kadar koyulaştırılır
3 Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır
4 1 kahve fincanı su konur 1 2 kez daha karıştırılıp kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 30 35 dakika pişirilir
Kremanın tarifi
1 Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un kademeli olarak süt ilavesiyle ezilir Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir 2 Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur
3 Soğuduktan sonradan kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır Diğer parça üstüne kapatılır, hafifçe bastırılır
4 Servis tabağına alınıp üzerine çokça Pudra şeker elenir *