Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Resimli Karnıyarık

Resimli Karnıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler Kızartmak için;


*6 adet orta boy patlıcan
*1 su bardağı sıvı yağ

Kıymalı harç için;


*400500 gr az yağlı dana kıyma
*2 diş sarımsak
*1 büyük boy soğan
*1 orta boy domates (Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Kimyon
*Pulbiber

Üzeri için;


*3 adet ortadan ikiye ayrılmış sivri biber
*Yarım domates (Elma dilimi şeklinde 6 dilim)

Sos için;


*1 5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı salça

Resimli Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Tavamıza çok az sıvı yağ koyarak kıymamızı güzelce kavuralım Bu arada kızartma tenceremizde patlıcanlarımızı ala bula şekilde soyup yıkayarak iki üç delik açalım ve kızartalım Kavrulan kıymamıza 2 yemek kaşığı kadar daha sıvı yağ ekleyerek yemeklik doğradımız soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyerek hafif rengi dönene kadar kavuralım sağlayalım Salçamızı ve domateslerimizi de ekleyip kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyip altını kapattıktan sonra isteğe göre doğradığımız maydanozlarımızı ekleyelim Kızarmış patlıcanlarımızı tepsimize dizerek ortadan ikiye yarıp içine harcımızı koyalım Üzerini domates ve biberimizle süsleyip hazırladığımız sosu da döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşıp 1520 dakika bekletelim Çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun, mutlu günler
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt