Resimli Meyveli Kup Yapılışı Meyveli Kup Nasıl Yapılır Resimli Meyveli Kup Yapılışı Yaz geliyor ve yazın sıcaklarında tatlı niyetine yiyeceğiniz, hafif ve lezzetli meyveli kup tarifini sizlerle bu yazımızda paylaşıyoruz Melek'ler Evinizde bulunan meyvelerden yapabilir, araç gereç listesinde ama meyveleri keyfinize göre değiştirebilirisiniz Mele'lerresimlimeyvelikupyapilisi5c4f129b70021alt 1548685974 1548685974 resimlimeyvelikupyapilisi5c4f129ba45e3resimlimeyvelikupyapilisi5c4f129ba45e3 resimlimeyvelikupyapilisi5c4f129ba45e3 Meyveli Kup için zorunlu olan malzemeler 3 adet şeftali 1 kase vişne 1,5 bardak tozşeker 4 kadeh süt 1 dere bardağı pirinç unu yarım fincan nişasta 1 bardak su 1 paket vanilya Meyveli Kup Yapılışı Şeftalilerin ikisini soyup minik küpler halinde doğrayıp, 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan l şeftaliyi yıkayıp ince ince dilimleyin Vişnelerin sapını ve çekirdeklerini temizleyin Bol suda yıkayıp süzün Tavaya alıp 4 çorba kaşığı tozşeker ek edip kısık ateşte vişneler yumuşayıp karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin Süt ve kalan tozşekeri tencerede kaynatın Nişasta, pirinç unu ve suyu öbür bir kâsede karıştırıp süte yavaş yavaş ilave edin Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Vanilyayı ekleyip ateşten indirin Servis kuplarına 23 santim kalınlığında muhallebi dükün Üzerine şeftali sosu, muhallebi ve vişne sosunu da benzer şekilde ekleyin En üste bitmiş muhallebi döküp, şeftali dilimleri ile süsleyin Soğuk olarak servis yapın id