Resimli Revani Tarifi Revani Tarifi Resimli Revani Tatlı Tarifi Resimli Resimli Revani Tarifi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan revani tarifini bu yazımızda paylaşıyoruz meleklerresimlirevanitarifi5c4f338904f23alt Üzerine ister hindistancevizi, ister ceviz, fındık, fıstık koyun, mükellef bir davetli sofrasının baş köşesine konulası bu lezzeti mutlaka deneyinresimlirevanitarifi5c4f338936aabgifalt :tik: :tik: :tik: 1548694405 1548694405 resimlirevanitarifi5c4f33893ad57resimlirevanitarifi5c4f33893ad57 resimlirevanitarifi5c4f33893ad57 MALZEMELERİ 3 yumurta 3 nehir bardağı un 3 dere bardağı irmik 3 akarsu bardağı yoğurt 1 nehir bardağı değişken yağ 1 nehir bardağı şeker 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya hindistan cevizi ŞERBETİ İÇİN 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 12 tatlı kaşığı limon suyu id YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım Yoğurdu, akıcı yağı ekleyip yeniden çırpalım Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk şerbetini emmesini sağlayalım Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak, iyice soğutularak Yapılır