iltasyazilim
FD Üye
Nefis Salata Tarifleri
Farklı Salata Tarifleri
Eer biri tarafımdan sınanmış çok lezzetli salata tarifleri öğüt ederim mutlaka deneyim
Akdeniz Salatası
Akdeniz Salatası Malzemeler
2 demet akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 nehir kaşığı sumak
tuzlu
yapılışı
Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın Peyniri jülyen doğrayın Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun Maydanozu yaprak yaprak ayırın Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın Yeşillikleri servis tabağına alın Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın Zeytinyağlı sosu üstüne gezdirin Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin Servis yapın
SEZAR SALATASI
Sezar Salata Malzemeler
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
45 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
tuz
karabiber
Sezar Salata Tarifi
Ekmekleri küp biçiminde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayınlama Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı değin zeytinyağından hafifçe gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın Fırından alın Marul yapraklarını yıkayıp en ince ayrıntısına kadar kurulayın Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın Sezar salatanın sosunu planlamak için ançüezi ufak parçalara bölün Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın En son limonların suyunu sıkıp ek edin Bitmiş karıştırın Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip her tarafta karıştırın Servis yapın
Yoğurtlu kereviz salatası tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 akarsu kaşığı tuz
1 dere kaşığı pul biber
1 akarsu kaşığı nane
Yapılışı
Ilk Kez kerevizin dışı soyulup, rendelenir Rendelenen kerevizin üstüne 1,5 limon suyu konur Suyu çıkana değin sıkılır Sıkıldıktan daha sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır 2 dişte sarımsak konur Bir arz tuzlu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 dere kaşığı nane üzerine serpilir Ve servise sunulur
Brokoli Salatası
Malzemeler
*500 gr brokoli
*Limon suyu
* Zeytinyağı
*Sarımsak
Yapılışı
Brokoliler haşlanır Çok yumuşamamasına uyarı edin Hem vitamin bakımından keza de dağılmaması için yaklaşık 5 dakika kaynatın Brokolileri süzüp servis tabağına alın
Bir kapta sarımsakları ezip üstüne zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine eşit şekilde yayınlama sos malzemelerinin miktarını ağız tadınıza tarafından ayarlayabilirsiniz
Börülce Salatası
Börülce Salatası malzemeleri:
2 su b haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Börülce Salatası yapımı:
Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayınlama Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın Üstüne limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün
Beyin Salatası
Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 dere kaşığı sirke,
1 nehir kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
14 demet maydanoz
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun aşağıda kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın Çukur bir barbar 23 kadeh su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın Su kaynayınca arınmış beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın Haşlama suyunu süzün, vahşi soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üstüne koyarak bariz bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin Üstüne zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok fakat lezzeti daha eksik olacaktır Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir zaman önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha leziz bir salata elde edersiniz *
Farklı Salata Tarifleri
Eer biri tarafımdan sınanmış çok lezzetli salata tarifleri öğüt ederim mutlaka deneyim
Akdeniz Salatası
Akdeniz Salatası Malzemeler
2 demet akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 nehir kaşığı sumak
tuzlu
yapılışı
Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın Peyniri jülyen doğrayın Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun Maydanozu yaprak yaprak ayırın Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın Yeşillikleri servis tabağına alın Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın Zeytinyağlı sosu üstüne gezdirin Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin Servis yapın
SEZAR SALATASI
Sezar Salata Malzemeler
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
45 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
tuz
karabiber
Sezar Salata Tarifi
Ekmekleri küp biçiminde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayınlama Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı değin zeytinyağından hafifçe gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın Fırından alın Marul yapraklarını yıkayıp en ince ayrıntısına kadar kurulayın Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın Sezar salatanın sosunu planlamak için ançüezi ufak parçalara bölün Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın En son limonların suyunu sıkıp ek edin Bitmiş karıştırın Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip her tarafta karıştırın Servis yapın
Yoğurtlu kereviz salatası tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 akarsu kaşığı tuz
1 dere kaşığı pul biber
1 akarsu kaşığı nane
Yapılışı
Ilk Kez kerevizin dışı soyulup, rendelenir Rendelenen kerevizin üstüne 1,5 limon suyu konur Suyu çıkana değin sıkılır Sıkıldıktan daha sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır 2 dişte sarımsak konur Bir arz tuzlu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 dere kaşığı nane üzerine serpilir Ve servise sunulur
Brokoli Salatası
Malzemeler
*500 gr brokoli
*Limon suyu
* Zeytinyağı
*Sarımsak
Yapılışı
Brokoliler haşlanır Çok yumuşamamasına uyarı edin Hem vitamin bakımından keza de dağılmaması için yaklaşık 5 dakika kaynatın Brokolileri süzüp servis tabağına alın
Bir kapta sarımsakları ezip üstüne zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine eşit şekilde yayınlama sos malzemelerinin miktarını ağız tadınıza tarafından ayarlayabilirsiniz
Börülce Salatası
Börülce Salatası malzemeleri:
2 su b haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Börülce Salatası yapımı:
Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayınlama Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın Üstüne limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün
Beyin Salatası
Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 dere kaşığı sirke,
1 nehir kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
14 demet maydanoz
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun aşağıda kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın Çukur bir barbar 23 kadeh su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın Su kaynayınca arınmış beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın Haşlama suyunu süzün, vahşi soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üstüne koyarak bariz bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin Üstüne zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok fakat lezzeti daha eksik olacaktır Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir zaman önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha leziz bir salata elde edersiniz *