Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Resimli Salata Tarifleri

Resimli Salata Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nefis Salata Tarifleri


Farklı Salata Tarifleri


Eer biri tarafımdan sınanmış çok lezzetli salata tarifleri öğüt ederim mutlaka deneyim

Akdeniz Salatası

Akdeniz Salatası Malzemeler
2 demet akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 nehir kaşığı sumak
tuzlu




yapılışı

Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın Peyniri jülyen doğrayın Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun Maydanozu yaprak yaprak ayırın Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın Yeşillikleri servis tabağına alın Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın Zeytinyağlı sosu üstüne gezdirin Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin Servis yapın

SEZAR SALATASI

Sezar Salata Malzemeler
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
45 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
tuz
karabiber



Sezar Salata Tarifi
Ekmekleri küp biçiminde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayınlama Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı değin zeytinyağından hafifçe gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın Fırından alın Marul yapraklarını yıkayıp en ince ayrıntısına kadar kurulayın Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın Sezar salatanın sosunu planlamak için ançüezi ufak parçalara bölün Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın En son limonların suyunu sıkıp ek edin Bitmiş karıştırın Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip her tarafta karıştırın Servis yapın

Yoğurtlu kereviz salatası tarifi


Malzemeler

1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek yemek kaşığı maydanoz

2 diş sarımsak
1 akarsu kaşığı tuz
1 dere kaşığı pul biber
1 akarsu kaşığı nane




Yapılışı

Ilk Kez kerevizin dışı soyulup, rendelenir Rendelenen kerevizin üstüne 1,5 limon suyu konur Suyu çıkana değin sıkılır Sıkıldıktan daha sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır 2 dişte sarımsak konur Bir arz tuzlu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 dere kaşığı nane üzerine serpilir Ve servise sunulur


Brokoli Salatası

Malzemeler
*500 gr brokoli
*Limon suyu
* Zeytinyağı
*Sarımsak




Yapılışı
Brokoliler haşlanır Çok yumuşamamasına uyarı edin Hem vitamin bakımından keza de dağılmaması için yaklaşık 5 dakika kaynatın Brokolileri süzüp servis tabağına alın

Bir kapta sarımsakları ezip üstüne zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine eşit şekilde yayınlama sos malzemelerinin miktarını ağız tadınıza tarafından ayarlayabilirsiniz



Börülce Salatası

Börülce Salatası malzemeleri:

2 su b haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı





Börülce Salatası yapımı:

Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayınlama Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın Üstüne limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün


Beyin Salatası

Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 dere kaşığı sirke,
1 nehir kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
14 demet maydanoz



Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun aşağıda kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın Çukur bir barbar 23 kadeh su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın Su kaynayınca arınmış beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın Haşlama suyunu süzün, vahşi soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üstüne koyarak bariz bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin Üstüne zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok fakat lezzeti daha eksik olacaktır Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir zaman önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha leziz bir salata elde edersiniz *
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt