Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Resimli Tatlı Tarifleri

Resimli Tatlı Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tatlı Tarifleri


Tatlı Tarifleri Resimli

Malzemeler

1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi



H azırlanması

1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi kademeli olarak ekleyin

Hamurdan kurabiye yapar gibi minik parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz

Şerbetin hazırlanması

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu minik bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir vakit daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın

Şekerpareler piştiği süre fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana değin bekletin

Şambalı Tatlısı Yapılışı

Malzemeler

2 Su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 nehir bardağı tussuz fıstık
Şerbet
4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın



Hazılanışı

şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
tepsıye dökelim kaşıkla yayalım üzerine tussuz fıstıkları dizelim
180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
sağlık olsun

Kalbura Bastı Tarifi

Malzemeler

200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Dere Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz

Şerbet için

5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu



Hazırlanışı

Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır

kademeli olarak unu ilave edilerek pozitif sert olmayan bir hamur elde edilir

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır

Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo biçiminde sarılır

Sarma işlemi bittikten daha sonra tepsiye dizilen hamurlar evvelden ısıtılmış 180 dereceli

Fırında hafif kızarana dek pişirilir

Şerbetin hazırlanması:

Geniş tencereye su ve şeker ek edilir

Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır

Limon ilave edilir

Kaynadıktan sonradan kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır

Şerbet ılındıktan daha sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir

Şerbetini çektikten daha sonra tatlımız servise hazırdır

Sağlık olsun *
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt