iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri Resimli
Malzemeler
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
H azırlanması
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi kademeli olarak ekleyin
Hamurdan kurabiye yapar gibi minik parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu minik bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir vakit daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği süre fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana değin bekletin
Şambalı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
2 Su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 nehir bardağı tussuz fıstık
Şerbet
4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın
Hazılanışı
şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
tepsıye dökelim kaşıkla yayalım üzerine tussuz fıstıkları dizelim
180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
sağlık olsun
Kalbura Bastı Tarifi
Malzemeler
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Dere Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet için
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır
kademeli olarak unu ilave edilerek pozitif sert olmayan bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo biçiminde sarılır
Sarma işlemi bittikten daha sonra tepsiye dizilen hamurlar evvelden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana dek pişirilir
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ek edilir
Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır
Limon ilave edilir
Kaynadıktan sonradan kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır
Şerbet ılındıktan daha sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir
Şerbetini çektikten daha sonra tatlımız servise hazırdır
Sağlık olsun *
Tatlı Tarifleri Resimli
Malzemeler
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:
fındık içi
H azırlanması
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi kademeli olarak ekleyin
Hamurdan kurabiye yapar gibi minik parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu minik bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir vakit daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği süre fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana değin bekletin
Şambalı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
2 Su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 nehir bardağı tussuz fıstık
Şerbet
4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın
Hazılanışı
şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
tepsıye dökelim kaşıkla yayalım üzerine tussuz fıstıkları dizelim
180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
sağlık olsun
Kalbura Bastı Tarifi
Malzemeler
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Dere Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet için
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır
kademeli olarak unu ilave edilerek pozitif sert olmayan bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo biçiminde sarılır
Sarma işlemi bittikten daha sonra tepsiye dizilen hamurlar evvelden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana dek pişirilir
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ek edilir
Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır
Limon ilave edilir
Kaynadıktan sonradan kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır
Şerbet ılındıktan daha sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir
Şerbetini çektikten daha sonra tatlımız servise hazırdır
Sağlık olsun *