iltasyazilim
FD Üye
Yeni Yıl Yemekleri
Kestaneli Palv İçin Gereken Malzemeler
2 su bardağı pirinç (1 saat evvelden ılık suda bekletilmiş)
250 gr kestane
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzüm
1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık
14 akarsu kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
Kestaneli Plav Tarifi
Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra çizin Fırın tepsisine alıp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirinTencereye yağları koyun Havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş üzümünü ek edinPirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve en ince ayrıntısına kadar süzün Kavurduğunuz malzemeye ilave edin Tuzunu ayarlayınPirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene dek pişirin Ağzına kağıt havlu koyarak 1015 dk demlendirinPilavınızı minik bir kaseye fazla bastırmadan koyup, tabaklara ters çevirerek servis yapabilirsiniz Kasede pilavı pozitif pastırmanız hamur olmasına sebep olur *
Kestaneli Palv İçin Gereken Malzemeler
2 su bardağı pirinç (1 saat evvelden ılık suda bekletilmiş)
250 gr kestane
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzüm
1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık
14 akarsu kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
Kestaneli Plav Tarifi
Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra çizin Fırın tepsisine alıp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirinTencereye yağları koyun Havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş üzümünü ek edinPirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve en ince ayrıntısına kadar süzün Kavurduğunuz malzemeye ilave edin Tuzunu ayarlayınPirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene dek pişirin Ağzına kağıt havlu koyarak 1015 dk demlendirinPilavınızı minik bir kaseye fazla bastırmadan koyup, tabaklara ters çevirerek servis yapabilirsiniz Kasede pilavı pozitif pastırmanız hamur olmasına sebep olur *