Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Resimli Yılbaşı Yemekleri

Resimli Yılbaşı Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yeni Yıl Yemekleri



Kestaneli Palv İçin Gereken Malzemeler

2 su bardağı pirinç (1 saat evvelden ılık suda bekletilmiş)
250 gr kestane
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzüm
1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık
14 akarsu kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su



Kestaneli Plav Tarifi

Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra çizin Fırın tepsisine alıp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirinTencereye yağları koyun Havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş üzümünü ek edinPirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve en ince ayrıntısına kadar süzün Kavurduğunuz malzemeye ilave edin Tuzunu ayarlayınPirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene dek pişirin Ağzına kağıt havlu koyarak 1015 dk demlendirinPilavınızı minik bir kaseye fazla bastırmadan koyup, tabaklara ters çevirerek servis yapabilirsiniz Kasede pilavı pozitif pastırmanız hamur olmasına sebep olur *
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt