Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Resmi Olarak Boşanınca Dinen Boşanmış Olmaz mıyız?

Resmi Olarak Boşanınca Dinen Boşanmış Olmaz mıyız?
0
88

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Selamın aleyküm, Ben 11 yıl evli kaldım. Eşim çok sorumsuzdu nefsani çok egoist bir insandı.11 yıl boyunca sabrettim düzelir diye artık iyice soğuyana kadar sabrettim. Ne sevgi vardı nede ilgi hiç bir konuda. Nitekim biz boşandık resmi olarak anlaşmalı bir şekilde. Ama eski eşim beni dini olarak boşamadığını söylüyor ve hiç boşamayacağını söylüyor. Bende mutlu olmak istiyorum tekrar evlenmem nasıl mümkün olur.

Şuan ayrı evlerdeyiz ama o kadar ileri gidiyor ki çocuğumuzu görmek için geldiğinde evde kalmak istiyor ve benimle normal ilişki kurmak istiyor. Yatak odama dahi gelebiliyor. İstemediğim zamanda sen benim karımsın bu en doğal hakkım diyor. Daha çok ayrıntı var kısa kestiğim için toparlamaya çalıştım. Yani ona dair hiç bir ümidim yok istemiyorum ama büyük konuşmaktan Allaha sığınırım. Benim sorum boşanmam nasıl mümkün olur? Bunu yapmaya hakkı var mı? Allah razı olsun.

Cevap: Aleyküm selam, değerli ziyaretçimiz. Bizim asıl merakımız anlaşarak boşanmış olduğunuz ve şiddetli geçimsizlik olan eski eşiniz nasıl oluyor da yatak odanıza kadar girebiliyor ve bahsettiğiniz türde ki isteklerini söyleye biliyor. İslam dini evlilik konusunda hiç bir erkeğin oyuncağı değildir. Eğer eşiniz kendi isteği ile sizi resmen boşadı ise dinen de boşamış demektir. Zira akıl var nizam var. Bir erkek neden eşini resmen boşayıp dinen boşamasın ki ? Kesinlikle eski eşinizden uzak durmalı ve özellikle akşamları evde yalnız olduğunuzda eski eşinizi eve almamalısınız. Zira o kişi artık sizin eski eşinizdir. Bununla birlikte bu konuda aile yakınlarınızdan destek istemelisiniz. Fakat bizi yanlış anlamayın eski eşiniz tabi ki çocuğunu istediği zaman görebilmelidir. Fakat bu kesinlikle usulünce olmalıdır.