Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ressam Adnan Çoker için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tören

Ressam Adnan Çoker için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tören

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99

95 yaşında hayatını kaybeden Türk fotoğrafının en büyük ustalarından Prof. Dr. Adnan Çoker için Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Osman Hamdi Beyefendi Stant Salonu'nda merasim düzenlendi. Merasime Öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Adnan Çoker'in hayat kıssasını okudu. Öğretim üyeleri ve sanatkarlar konuşma yaptı.

Ressam Bedri Baykam "Bu akademiden çok büyük isimler geldi geçti. Osman Hamdi'den beri akademide en büyük iz bırakan birkaç isimden biri olarak hem bu akademinin hem Türk sanat tarihinin içinde sarsılmaz yerini aldı. 3-4 jenerasyon sanatçıyı derinden etkiledi. Yeni nesil sanatkarları, yeni arayışları daima destekledi. Kendisinden sonra gelen jenerasyonlarla, bizlerle, bizden sonraki gençlerle, müelliflere, çizerlerle daima yakın bir dostluk kurdu. Onlara da kendi tecrübelerinden deneyimlerinden hisse çıkararak kendi tecrübelerini paylaştı." dedi.

ressam-adnan-coker-icin-mimar-sinan-guzel-sanatlar-universitesinde-toren-2996-dhaphoto3.jpg

Ressam Bünyamin Özgültekin "Adnan hocamız bizi bir kez daha bir ortaya getirdi. Adnan hocanın olduğu yerde birkaç öğrenci varsa, yer varsa orası üniversiteye dönüşüyor. Dersten çıktıktan sonra dersimiz asla bitmezdi. Odasına geçilirdi, orada derse devam edilirdi. Ya da karşılaştığınız rastgele bir galeride ders devam ederdi. Hiçbir vakit bunu bırakmadı. Her öğrencisine bunu adım adım giydirdi" diye konuştu.

ressam-adnan-coker-icin-mimar-sinan-guzel-sanatlar-universitesinde-toren-2996-dhaphoto8.jpg

Adnan Çoker'in Türk bayrağına sarılı naaşı alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Çoker için Şakirin Mescidi'nde cenaze namazı kılındıktan sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.