Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Restoranlardaki Kadar Lezzetli Yemekler Hazırlamanızı Sağlayacak Birbirinden Faydalı İpuçları

Restoranlardaki Kadar Lezzetli Yemekler Hazırlamanızı Sağlayacak Birbirinden Faydalı İpuçları

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-1d807a59c5ce188a6946be5a598a1ec41d59e524.jpg


Restoran yemekleri her vakit daha lezzetli olur. Şeflerin kullandığı soslar yahut baharatlar olsun eşsiz yemeklerin ortaya çıkmasını sağlar. Pekala, restoran şefleri yemeklerini nasıl yapar? İşte, restoran yemekleri kadar lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak değerli şeflerden derlenmiş ipuçları...


1. Yemeklerinizde kullanacağınız materyallerin her vakit kalitelisini satın almalısınız.




Birçok restoran yemeklerini hazırlarken taze eserleri kullanır. Bilhassa semtinizdeki lokal çiftçi pazarlarından alışveriş yapmaya itina göstermelisiniz. Konutta kendi meyve ve sebzelerinizi de yetiştirebilirsiniz. Meskende kendi yetiştirdiğiniz meyve ve sebzeler her vakit daha lezzetli olacaktır. Kaliteli baharat, yağ ve soslar en kolay yemeği bile bir şahesere dönüştürebilir.

2. Soslarınıza servis etmeden çabucak evvel soğuk tereyağı ile kadifemsi doku verebilirsiniz.



Birçok restoran soslarını servis etmeden evvel soslarına soğuk tereyağı ekler. Bu sayede soslar daha kadifemsi dokuya kavuşur. Lezzetin ağırlaşması için de esasen bu gereklidir. Soslarınızı bir üst düzeye taşıyacak kolay bir adım.

3. Tuz, biber ve limon suyu yemeklerinizi aydınlatabilir.



Yemeklerinizde bir şey eksik lakin ne eksik olduğunu bulamıyor musunuz? Muhtemelen tuz, biber ve limon suyu eksik olabilir. Ayrıyeten bu gereçler yemeklerinizi aydınlatacaktır. Kalitenin her vakit nicelikten üstün olduğunu unutmamalısınız. O yüzden gereçlerin kalitelisini almaya ihtimam göstermelisiniz.

4. Mutfak bıçaklarınızı her vakit keskin tutmalısınız.



Mutfak bıçaklarını kaliteli seçmelisiniz. Zira bu yemeklerde daha profesyonel davranmanızı sağlayacak. Yüksek performanslı bir blender her mesken şefinin sahip olması gereken bir ekipmandır.

5. Tek bir tarife güvenmemelisiniz.



Tarifteki talimatların birebirini uygulamaya çalışmalısınız ve tek bir tarife güvenmemelisiniz. Tanımın birkaç farklı versiyonunu uygunca okumalısınız. Tanımları okuduktan sonra materyallerinizi hazırlamalısınız. Tanımda yazan pişirme tekniklerini birebir uygulamaya itina göstermelisiniz.

6. Yumurtaları orta ateşte kızartmalısınız.



Yumurtaları çok yüksek ateşte kızartmamalısınız. Yumurtayı ateşe koyduktan sonra üzerini tencere kapağı ile kapatmalısınız. Orta ateş yumurtanın tam kıvamında pişmesini sağlar.

7. Yemeklerde gerçek şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız.



Yemeklerinizde gerçek şarabı kullandığınızdan emin olmalısınız. Bunun yanında kullandığınız şarabın da lezzetli olması gerekir. Yani buzdolabında bulunan rastgele bir şarabı tercih etmemelisiniz. Bu yemeğin tadını etkileyebilir.

8. Arpacık soğanı yemeklerinizin lezzetini arttırabilir.



Çoğu restoran arpacık soğanını çabucak hemen birçok tuzlu yemekte kullanmaktadır. Bu sebeple arpacık soğanını tuzlu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Soğan ve sarımsaktan daha hafif bir tada sahiptir. Mükemmel bir lezzet derinliği katar.

9. Çıtır bir et pişirmek istiyorsanız, etlerinizin nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız.



Et, balık ve sebzeler nem fiyat. Bu sebeple bunları yıkadıktan sonra fazla nemini kâğıt havlu ile aldırmalısınız. Bu sayede et, balık ve sebzeler istediğiniz kıvamda olacaktır. Etleri ızgarada pişirecekseniz, çok çevirmemeye ihtimam göstermelisiniz. Pişirdikten sonra etleri dinlendirmelisiniz. Böylelikle daha sulu ve nefis etler tüketmiş olursunuz.

10. Yemekleriniz sulu olduysa üzülmeyin. Zira tahlili var.



Yemekleriniz istemediğiniz derecede sulu olduysa içerisine patates püresi eklemelisiniz. Böylelikle yemekleriniz daha koyu kıvama gelecektir.

11. Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave edebilirsiniz.



Kuruyemişleri kızartarak yemeklerinize ilave etmeniz yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kuruyemişleri kavurmak onların lezzetini ortaya çıkarır. Ocakta pişirebilirsiniz lakin fırında da eksiksiz olacaktır.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt