Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Resulullah(s.a.v) Faziletleri(kesinlikle tavsiye)

Resulullah(s.a.v) Faziletleri(kesinlikle tavsiye)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Resulullah(sav) Faziletleri(kesinlikle tavsiye)
Resulullahın faziletleri nelerdir?

Sayısız üstünlüklerinden birkaçını (Mevâhib) ve (Mir'ati kâinat) gibi kitaplardan alarak bildiriyoruz

1 Mahlûklar içinde ilk olarak Muhammed aleyhisselâmın rûhu yarıtıldı

2 Onun ismi Arş'a ve Cennetlere yazıldı

3 Hz Âdem zamanında okunan ezânda, Hz Muhammedin ismi de söylenirdi

4 Tevrât, İncîl ve Zebûr'da Muhammed aleyhisselâm müjdelenmiş ve
övülmüştür

5 Doğacağı vakit, büyük alâmetler görüldü

6 Doğunca, meleklerce sünnet edildi Bütün putlar da yüzüstü devrildi

7 Beşikte iken konuşmaya başladı Hz İsâ da konuşmuştu

8 Çocuk iken, açıklarda gezerken, başı hizâsında birbulut gölge yapardı

9 Her Peygamberin nübüvvet mührü, sağ elinin üstünde idi Muhammed
aleyhisselâmın ise, sol kürek üzerinde idi Hz Cebrâil, Cennet mührü ile mühürledi

10 Önünden gördüğü gibi, arkasından da görürdü

11 Mübârek tükrüğü, acı suları tatlı yaptı Hastalara şifâ, bebeklere süt gibi gıdâ oldu

12 Teri gül gibi güzel kokardı

13 Uzun kimselerin yanında iken, onlardan yüksek görünürdü

14 Güneş ve Ay ışığında, gölgesi yere düşmezdi

15 Üstüne sinek ve başka böcek konmazdı

16 Çamaşırları çok giyse de hiç kirlenmezdi

17 Taş üstüne basınca, izi kalır, kum üstünde giderken hiç iz bırakmazdı

18 Büyük mu'cizesinden biri de Mi'râc'dır Burak ile Mekke'den Kudüs'e, oradan
göklere ve Arş'a götürüldü Kendisine acâib şeyler gösterildi Bir ânda tekrâr evine getirildi

19 En çok ilim ona verildi Kimseden birşey öğrenmemiş iken, Allahü teâlâ ona herşeyi bildirdi Hz Âdem'e herşeyin ismi bildirildiği gibi, ona da herşeyin ismi ve ilmi bildirildi

20 Sözü çok vecizdi Az kelime ile çok şey anlatırdı (Ameller niyyetlere göredir) , (Helâl harâm bellidir), (Şâhidi da'vâcı gösterir, da'vâlıya da yemîn düşer), (Kendi için istediğini, din kardeşi için de istemeyen, kâmil mü'min değildir) hadîsi şerîflerden ilki, ibâdet, 2si, Muâmelât, 3sü, adâlet ve siyâset ilminin, 4sü de, ahlâk ilminin temelidir

21 Eshâbının hepsi, peygamberlerden başka, bütün insanların en üstünleridir (Eshâbım, peygamberler hâriç, cin ve insanların hepsinden üstündür) buyurdu (Bezzâr) Mescîdinde kılınan bir rek'at namaza, bin rek'at sevâbı yazılır

22 Nikâhla olan akrabâlığın kıyâmette fâidesi yoktur Resûlullahın ki bundan müstesnâdır Hadîsi şerîflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlâ, bana söz verdi ki, kızlarını aldığım ve kızlarımı verdiğim âileler, Cennette benimle beraberdir) Deylemî (Eshâbımın hanım tarafından olan akrabâlarımın Cennetlik olmasını istedim Rabbim de bu isteğimi kesin olarak kabûl buyurdu) Hâkim (Kız alıp verdiğim kimseler Cehenneme girmez) İ Neccâr, İ Asâkir, Deylemî

23 Onun mübârek ismini taşıyan hakîkî mü'minler Cehenneme girmez

24 Onu sevmek farzdır (Allahü teâlâyı seven, beni sever) buyurdu
Sevmenin alâmeti, dinine uymaktır Kur'ânı kerîmde, (Bana uyanı Allah sever) demesi emrolundu

25 Onun Ehli beytini sevmek vâcibdir Hadîsi şerîflerde buyuruldu ki: (İslâmın esası, beni ve Ehli beytimi sevmektir) İ Asâkir (Vallahi Ehli beytimi sevmeyenin kalbine îman girmez) İ Ahmed (Ehli beytime, Cehennemlikten başkası buğzetmez) İ Ahmed

26 Eshâbının hepsini sevmek de vâcibdir Allahü teâlânın, hepsinden râzı olduğu Tevbe 100 de, hepsine Cenneti söz verdiği Hadîd 10'da bildirildi Hadîsi şerîflerde buyuruldu ki: (Eshâbımı sevmek, beni sevmek, onlara düşmanlık, bana düşmanlıktır) Buhârî (Eshâbım arasında fitne çıkacak, benimle olan sohbetleri hürmetine Allahü teâlâ, onları affedecektir Bu fitneye karışan Eshâbıma dil uzatan Cehenneme girecektir) Müslim

27 Hadîsi kudsîde (Sen olmasaydın, hiçbir şeyi yaratmazdım) buyuruldu Deylemî

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,294Kullanıcılar
Üst Alt