iltasyazilim
FD Üye
Revani Tam Ölçülü Bayrama Hazırlık Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
*2 adet rendelenmiş limon kabuğu
*Üzeri için; kaymak ya da hindistan cevizi, fıstık
ŞERBETİ İÇİN
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu (küçük boy olmalı)
Revani Tam Ölçülü Bayrama Hazırlık Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz Çünkü şerbeti soğutup, fırından sıcak çıkan revani üzerine dökünceğiz Bir tencereye 4 su bardağı toz şekeri ve 5 su bardağı suyu koyup kaynatmaya başlayınız Özellikle şeker suyun içinde çözünene kadar karıştırmayı bırakmamalısınız Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz yaklaşık 1015 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız Oda sıcaklığında soğumaya bırakınız
Daha sonra bir karıştırma kabına 4 yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpınız Ardından sıvı malzemeleri ( sıvı yağ, yoğurt) ekleyip karıştırınız Ayrı bir kapta kalan tüm kuru malzemeleri ekleyip( un, irmik, kabartma tozu, vanilya) karıştırıp bir elek yardımı ile sıvı malzemelere ekleyiniz, son olarak limon kabuğunu da ekleyip unun havasını kaçırmadan büyükçe bir kaşık yardımı ile tüm malzemeleri homojen kıvama getiriniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz
Fırından çıkan sıcak tatlı üzerine şerbetin yarısını döküyoruz, daha sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyip kalan şerbeti de yavaşça üzerine gezdiriyoruz 3 saat kadar oda sıcaklığında bekletiniz daha sonra üzerini süsleyip buzdolabında soğumaya bırakınız
Soğuk olarak servis ediniz, afiyet olsun
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilya
*2 adet rendelenmiş limon kabuğu
*Üzeri için; kaymak ya da hindistan cevizi, fıstık
ŞERBETİ İÇİN
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu (küçük boy olmalı)
Revani Tam Ölçülü Bayrama Hazırlık Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz Çünkü şerbeti soğutup, fırından sıcak çıkan revani üzerine dökünceğiz Bir tencereye 4 su bardağı toz şekeri ve 5 su bardağı suyu koyup kaynatmaya başlayınız Özellikle şeker suyun içinde çözünene kadar karıştırmayı bırakmamalısınız Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz yaklaşık 1015 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız Oda sıcaklığında soğumaya bırakınız
Daha sonra bir karıştırma kabına 4 yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpınız Ardından sıvı malzemeleri ( sıvı yağ, yoğurt) ekleyip karıştırınız Ayrı bir kapta kalan tüm kuru malzemeleri ekleyip( un, irmik, kabartma tozu, vanilya) karıştırıp bir elek yardımı ile sıvı malzemelere ekleyiniz, son olarak limon kabuğunu da ekleyip unun havasını kaçırmadan büyükçe bir kaşık yardımı ile tüm malzemeleri homojen kıvama getiriniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz
Fırından çıkan sıcak tatlı üzerine şerbetin yarısını döküyoruz, daha sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyip kalan şerbeti de yavaşça üzerine gezdiriyoruz 3 saat kadar oda sıcaklığında bekletiniz daha sonra üzerini süsleyip buzdolabında soğumaya bırakınız
Soğuk olarak servis ediniz, afiyet olsun