Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Revani (Tam Ölçülü)

Revani (Tam Ölçülü)
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Revani (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yumurta
*1, 5 çay bardağı toz şeker
*2 su bardağı un
*1, 5 su bardağı irmik
*1, 5 çay bardağı ayçiçek yağı
*1, 5 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbeti için:


*4 su bardağı*toz şeker
*5 su bardağı*su
*12 adet*limon suyu

Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye koyup kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatıyoruz Sonra limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynatıp ılınması için ocaktan alıyoruz
Hamuru hazırlamak için yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar çırpıyoruz Daha sonra sırasıyla ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Fırın kabını tereyağı ile yağlayıp hamuru borcama döküyoruz Revani hamurunu önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişiriyoruz Tatlıyı fırında çıkarıp dilimliyoruz
Dilimlediğimiz ilk sıcağı geçen tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ediyoruz Şerbeti çektikten sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt