iltasyazilim
FD Üye
Revani Tatlı Tarifi Resimli,
Resimli Revani Tarifi ,
MALZEMELERİ
3 yumurta
3 dere bardağı un
3 akarsu bardağı irmik
3 nehir bardağı yoğurt
1 dere bardağı istikrarsız yağ
1 dere bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
12 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana dek çırpalım Yoğurdu, akışkan yağı ekleyip bitmiş çırpalım Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim Fırından alır almaz üstüne evvelden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk şerbetini emmesini sağlayalım Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim
Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutularak Yapılır *
Resimli Revani Tarifi ,
MALZEMELERİ
3 yumurta
3 dere bardağı un
3 akarsu bardağı irmik
3 nehir bardağı yoğurt
1 dere bardağı istikrarsız yağ
1 dere bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
12 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana dek çırpalım Yoğurdu, akışkan yağı ekleyip bitmiş çırpalım Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim Fırından alır almaz üstüne evvelden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk şerbetini emmesini sağlayalım Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim
Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutularak Yapılır *