iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve kek kıvamında bir hamur elde edinKarışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 175C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın Ocaktan almadan 12 damla limon suyu ekleyin Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin En son hindistan cevizi ile süsleyin
Afiyet olsun
(Kaynak: Womenistnet)
4 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve kek kıvamında bir hamur elde edinKarışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 175C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın Ocaktan almadan 12 damla limon suyu ekleyin Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin En son hindistan cevizi ile süsleyin
Afiyet olsun
(Kaynak: Womenistnet)