iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 kase yoğurt
*1 paket vanilya
*2 paket kabartma toz
*1, 5 su bardağı irmik
*910 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz 5 dk kaynadıktan sonra şerbete 23 damla limon suyu damlatıyoruz 5 dk daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ediyoruz kek hamurunu güzelce çırptıktan sonra yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Pişen keki fırından alıyoruz ilk sıcaklığı gittikten sonra soğumuş şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz 23 saat dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra üzerine Hindistan cevizi veya ceviz döküp servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 kase yoğurt
*1 paket vanilya
*2 paket kabartma toz
*1, 5 su bardağı irmik
*910 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz 5 dk kaynadıktan sonra şerbete 23 damla limon suyu damlatıyoruz 5 dk daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ediyoruz kek hamurunu güzelce çırptıktan sonra yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Pişen keki fırından alıyoruz ilk sıcaklığı gittikten sonra soğumuş şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz 23 saat dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra üzerine Hindistan cevizi veya ceviz döküp servis edebilirsiniz
Afiyet olsun