iltasyazilim
FD Üye
Revani Tatlısı( Denemeyen Kalmasın ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından biraz az süt
*1 limon kabuğunun rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı irmik
*7 yemek kaşığı un
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı tozşeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Revani Tatlısı( Denemeyen Kalmasın ) Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatın 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 23 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın
Yumurta ve şekeri çırpın, karışım köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın
Hamuru yağlanmış kabınıza dökün ve 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağından biraz az süt
*1 limon kabuğunun rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı irmik
*7 yemek kaşığı un
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı tozşeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Revani Tatlısı( Denemeyen Kalmasın ) Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatın 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 23 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın
Yumurta ve şekeri çırpın, karışım köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın
Hamuru yağlanmış kabınıza dökün ve 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun