iltasyazilim
FD Üye
Revani Tatlısı Enfes Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*2 çay bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*2 su bardağı un
Şerbet İçin;
*3 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Enfes Tarifi Yapılışı Şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır
Şerbeti iyice kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra yarım limon sıkılır
34 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır
Yumurta ve vanilya çırpılır
Sıvı yağ ve süt konulup iyice çırpılır
İrmik konulup karıştırılır Yavaş yavaş un eklenir
Kabartma tozu da eklenir ve iyice çırpılır
Tatlı uygun fırın kabına koyulur
Ben yuvarlak borcam tercih ettim
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kek kesilir Üstüne soğumuş şerbet dökülür Tatlı şerbetini çektikten sonra dolapta soğuyunca 2 saat sonra yenmeye hazırdır Afiyet olsun inşallah beğenirsiniz
*
*4 adet yumurta
*2 çay bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*2 su bardağı un
Şerbet İçin;
*3 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Enfes Tarifi Yapılışı Şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır
Şerbeti iyice kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra yarım limon sıkılır
34 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır
Yumurta ve vanilya çırpılır
Sıvı yağ ve süt konulup iyice çırpılır
İrmik konulup karıştırılır Yavaş yavaş un eklenir
Kabartma tozu da eklenir ve iyice çırpılır
Tatlı uygun fırın kabına koyulur
Ben yuvarlak borcam tercih ettim
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kek kesilir Üstüne soğumuş şerbet dökülür Tatlı şerbetini çektikten sonra dolapta soğuyunca 2 saat sonra yenmeye hazırdır Afiyet olsun inşallah beğenirsiniz
*