iltasyazilim
FD Üye
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Kekimiz sıcakken şerbetimizin soğuk kalması açısından ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz
Şerbet için tencereye şeker ve su koyarak kaynatıyoruz
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 12 dakika daha kaynatıp ocağımızı söndürüyoruz
Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına koyarak iyice çırpıyoruz
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmiği eklenip çırpmaya devam ediyoruz
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek revani kekimizi iyice çırpıyoruz
Yağlamış olduğumuz borcama kek hamurunu döküyoruz
170° (derece) fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkmış olan kekimizi dilediğimiz şekilde kesiyoruz ve sıcak kekin üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz
Biraz dinlendirdikten sonra kekimizi dilediğimiz gibi süslüyoruz
Krem şanti, hindistan cevizi veya fıstık ile süsleme yapabiliriz Ben hindistan cevizini tercih ettim Hepinize afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Kekimiz sıcakken şerbetimizin soğuk kalması açısından ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz
Şerbet için tencereye şeker ve su koyarak kaynatıyoruz
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 12 dakika daha kaynatıp ocağımızı söndürüyoruz
Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına koyarak iyice çırpıyoruz
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmiği eklenip çırpmaya devam ediyoruz
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek revani kekimizi iyice çırpıyoruz
Yağlamış olduğumuz borcama kek hamurunu döküyoruz
170° (derece) fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkmış olan kekimizi dilediğimiz şekilde kesiyoruz ve sıcak kekin üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz
Biraz dinlendirdikten sonra kekimizi dilediğimiz gibi süslüyoruz
Krem şanti, hindistan cevizi veya fıstık ile süsleme yapabiliriz Ben hindistan cevizini tercih ettim Hepinize afiyet olsun