iltasyazilim
FD Üye
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*1 ,5 su bardağı ün
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Portakal veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*2 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Suyu ve şekeri tencereye alıyoruz Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ediyoruz 15 dk kaynatıyoruz ve ılımaya alıyoruz
Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz Sonra sütümüzü ilave ediyoruz biraz karıştırıyoruz İrmiği katıyoruUnumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek katıyoruz portakal veya limon kabuğunu da ekleyip çırpıyoruz Yağlanmış büyük boy borcama döküyoruz 180 derecede pişiriyoruz ve kek sıcak şerbet ılık olarak döküyoruz
AFİYET OLSUN
*5 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*1 ,5 su bardağı ün
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Portakal veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*2 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Suyu ve şekeri tencereye alıyoruz Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ediyoruz 15 dk kaynatıyoruz ve ılımaya alıyoruz
Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz Sonra sütümüzü ilave ediyoruz biraz karıştırıyoruz İrmiği katıyoruUnumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek katıyoruz portakal veya limon kabuğunu da ekleyip çırpıyoruz Yağlanmış büyük boy borcama döküyoruz 180 derecede pişiriyoruz ve kek sıcak şerbet ılık olarak döküyoruz
AFİYET OLSUN